< Takaisin blogiin

22/07/2019

5 vinkkiä miten parannat liiketoimintaasi verkossa – parhaat tärpit Mary Meekerin raportista

Tärpit Mary Meekerin raportista
Yhä useampi yritys on interetissä. Siksi pelkät nettisivut eivät enää riitä vaan yrityksen tulee panostaa, jotta se voisi erottua verkkossa.

Tiesitkö, että maailmassa on 3,8 miljardia internetin käyttäjää? Se on yli puolet (51%) maailman väestöstä. Internet on parin vuosikymmenen elinaikanaan tullut pitkän matkan. Haluaisitko sinä tietää, miten yrittäjänä saat kaiken irti internetistä vuonna 2019?

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista naisista on Mary Meeker. Hän on amerikkalainen pääomasijoittaja ja entinen Wall Streetin analysoija. Meekerin erikoisalaa on internet ja uudet teknologiat. Siksi kannattaakin kuunnella, mitä sanottavaa hänellä on, kun hän puhuu internetin tämänhetkisistä trendeistä.

Mary Meeker on julkaissut raportin tämän hetken internet trendeistä. Voit syventyä tarkemmin 333-sivuiseen raporttiin tästä, mutta alle olemme koonneet raportin kiinnostavimmat tärpit.

Verkkokaupan merkitys

Vastoin yleistä käsitystä, verkkokauppa kattaa vain 15% kaikesta kaupankäynnistä ja sen kasvu hidastuu vuosi vuodelta. Tällä hetkellä kasvu on noin 12% vuosiluokkaa. Kivijalkakaupoissa tehdään 75% kaikesta kaupasta, mutta sen kasvu on hyvin pientä, vain 2% vuodessa.

Jos yritykselläsi ei siis vielä ole verkkokauppaa, kannattaa siihen satsata. Verkkokaupan pyörittäminen voi olla erittäinkin yksinkertaista ja tuotteita voi alkaa myymään kauemmas. Jos yritykselläsi on jo valmiiksi nettisivut, verkkokaupan lisääminen voi olla nopea projekti. Sen avulla voit myös lähteä kokeilemaan kansainvälisiä vesiä.

Panosta visuaalisuuteen

Instagramilla on jo yli miljardi aktiivista käyttäjää ja puolet Twitterin tweeteistä sisältävät kuvaa, videota tai muuta mediaa. Kuluttajia houkuttelee kauniit kuvat ja videot, joten nyt on aika panostaa muun muassa tuotekuviin ja verkkosivujen ulkoasuun.

Mary Meeker toteaa visuaalisuuden tärkeäksi internet-trendiksi
Huono tuotekuva antaa pahimmillaan kämäisen ja käytetyn kuvan tuotteesta.

Jos budjettiisi ei mahdu uuden kameran hankinta, voit myös päivittää puhelimesi uudempaan. Monet Huawein puhelimet ottavat erinomaisia kuvia ja joidenkin hinta putoaa jopa alle kahdensadan. Hyvän kuvan ottaminen ei ole ydinfysiikkaa, mutta opiskelemalla hieman väri- ja valo-oppia sekä keskittämällä kuvat oikein pääset jo pitkälle.

Kuvien lisäksi kaunis graafinen suunnittelu saa päät kääntymään. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla ammattilainen luodaksesi näyttäviä infograafeja tai bannereita, vaan esimerkiksi ilmaisella Canvalla saat helposti luotua selkeitä ja tyylikkäitä grafiikoita. Muun muassa LumoLinkin blogin infograafit on suurimmaksi osaksi tehty Canvalla. Voit katsoa täältä Canvalla tekemämme infograafin.

Ilmaisten kokeilujen suosio

Ilmaiset kokeilujaksot saavat ihmiset kokeilemaan uusia palveluita ja alustoja. Mary Meekerin mukaan ilmainen kokeilu on tärkein syy, miksi 42% ihmisistä lähti kokeilemaan uutta palvelua.

Jos sinä siis myyt verkossa palvelua tai esimerkiksi digitaalista tuotetta, kannattaa irroittaa siitä osa asiakkaiden ilmaiseen kokeilukäyttöön. Kuvitellaan, että sinulla on verkossa reseptikirja, jota haluat myydä mahdollisimman monelle. Mikset siis antaisi muutamaa reseptiä ilmaiseksi esimerkiksi sähköpostiosoitetta vastaan? Näin potentiaalinen asiakas näkee riskittä, onko tuote hänelle sopiva ja sinä voit lähettää asiakkaalle vaikka kupongin, jonka avulla hän saa tuotteen tilattua ilman toimituskuluja tietyn aikavälin sisällä.

TV vai mobiili?

Amerikkalaisten kuluttivat vuonna 2018 ensimmäistä kertaa enemmän aikaa puhelimillaan kuin TV:tä tuijottaessa. TV:tä katseltiin keskiarvolta 216 minuuttia päivässä kun taas mobiililla vietettiin aikaa 226 minuuttia päivittäin.

Eniten aikaa käytetään YouTubessa (27%) ja Instagramissa (19%), joten jos yritykselläsi on vielä digimarkkinoinnin kanava hakusessa, kannattaa valita jompi kumpi edellä mainituista. Ylipäätään videoiden suosio internetissä kasvaa koko ajan, joten niihin kannattaa panostaa. Hyvällä puhelimella saa jo paljon aikaan ja esimerkiksi Mac-tietokoneissa tulee mukana iMovie, jolla saa editoitua videoita ammattimaisen näköisiksi. Muita hyviä ilmaisia videoeditointisovelluksia on InShot Androidille sekä iOS:lle ja VSDC tietokoneille.

Mary Meeker totesi raportissaan, että ihmiset viettävät nykyään enemmän aikaa puhelimillaan kuin television ääressä.
Mary Meekerin tutkimuksen mukaan ihmiset viettävät enemmän aikaa puhelimillaan kuin tv:n ääressä

Digimarkkinointi kallistuu

Yritykset käyttävät yhä suuremman osan markkinointibudjetistaan internet-markkinointiin. Suurin osa mainonnasta tehtiin Googlessa ja Facebookissa, mutta myös Amazon ja Twitter kasvattavat osuuttaan.

Kilpailun kasvaessa mainosalustoilla myös asiakashankintahinta nousee. Toisinaan asiakashankintahinta kasvaa jopa suuremmaksi kuin asiakkaan tuomat tuotot. Tämän takia kannattaakin harkita esimerkiksi pienempiä mainosalustoja, kuten Pinterestiä ja Snapchattia. Sen lisäksi kannattaa pohtia uudenlaisia tapoja hankkia asiakkaita, kuten suosittelumarkkinointi.

Yhteenveto

Mitä useammat ihmiset ovat verkossa, sitä useammat yritykset menevät sinne asiakkaiden perässä. Tällä hetkellä yli puolet maailman väestöstä käyttää internettiä. Siksi sinunkin yrityksen tulee olla siellä.

Mitkä tahansa nettisivut eivät kuitenkaan riitä, vaan niiden tulee skaalautua mobiilille ja olla modernit sekä luottamusta herättävät. Jos sinä kaipaat apua tuottedesi ja palveluidesi verkkoon viemiselle tai konsultointia nettisivuihin liittyen, ota yhteyttä! Löydämme yhdessä varmasti kustannustehokkaan tavan tehostaa liiketoimintaasi.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi