< Takaisin blogiin

01/04/2020

Business Finland auttaa nyt yrityksiä

Poikkeustila maassamme ja kaikkialla maailmassa aiheuttaa vakavia haasteita  suomalaisille yrityksille. Tähän koronaviruksen aiheuttamaan häiriötilanteeseen Business Finland on tullut “hätiin” ja tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden oman liiketoiminnan kehittämiseen tuetusti. 

Kehitysrahoituksen tavoitteena on aktiivisesti lieventää koronaviruksen talousvaikutuksia ja auttaa sekä PK- että midcap-yrityksiä tilanteessa jaloilleen ja eteenpäin. Rahoituksen avulla yritykselle kehitetään uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen. Samalla rakennetaan yrityksille kestävyyttä haastaviin tilanteisiin myös tulevaisuudessa.  

Millainen yritys voi saada rahoitusta?

Business Finlandin kehitysrahoituksen pääkohderyhmiä ovat matkailuyritykset, matkailun oheispalveluja tuottavat yritykset, luovat alat sekä kaikki sellaiset alat, joiden toimintaan poikkeustilanne on heikentänyt. Yritys voi toimia pelkästään kotimarkkinoilla. 

Rahoitusta ei voida myöntää, jos kyseessä on suuri yritys, toiminimi, julkinen organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys. Finnvera ja ELY-keskus auttavat toiminimiyritysten käyttöpääoma- ja rahoitustarpeissa.

Mihin kehitysrahoitusta voi käyttää?

Business Finland jakaa hakemusten perusteella kehittämisrahaa suunnitteluun ja toteutuksiin. Rahoitus on de minimis -ehtoista rahoitusta. Business Finland kuvaa sivullaan tarjolla olevat rahoitusvaihtoehdot seuraavasti:

  1.  Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus, jonka suuruus on enintään 10 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen uusia liiketoimintoja, korvaavia alihankintaketjuja ja tuotannon organisoimista koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.
  2. Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus, jonka suuruus voi olla enintään 100 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, joita se on tunnistanut esiselvityksessä tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden tavoitteena tulee olla yritykselle uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Nämä rahoitusvaihtoehdot tarjoavat yrityksille hienon tilaisuuden viedä esimerkiksi oman liiketoiminnan digiloikka täytäntöön juuri nyt. Rahoituksella voitaisiin selvittää ja toteuttaa esimerkiksi:

  • Uudet tuotteet ja palvelut
  • Uusien markkina- ja asiakastarpeiden selvittäminen
  • Tuotteiden ja palvelujen digitaalinen myynti (verkkokaupat)
  • Koulutuksen ja opetuksen digitaalinen myynti
  • Asiantuntijaosaamisen digitalisaatio ja myynti
  • Verkko- ja mobiilisovellusten kehittäminen 
  • Mikä tahansa muu yritykselle uusi toimenpide, jonka yritys kokee tarpeelliseksi tässä tilanteessa

Mahdollisuuksien kirjo on siis laaja, ja tämänkin vuoksi rahoitusta kannattaa nyt hakea. 

Rahoituksen suuruus ja maksaminen

Avustuksen suuruus on 80% projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa maksetaan 70% myönnettävän avustuksen määrästä. Esimerkiksi esiselvitysrahoituksen suuruus on enintään 10 000 € (hankkeen kokonaisbudjetti tällöin 12 500 €). Rahoitus on avustusta, jota ei tarvitse maksaa takaisin.

Rahoituksessa käytetään yksinkertaista kustannusarviota (palkat + henkilösivukulut + ostettavat palvelut + flat rate). Hyväksyttäviä kustannuksia ovat yrityksen omat palkkakustannukset sivukuluineen siltä osin kuin henkilöstö tekee työtä projektille sekä ostettavat palvelut. Lisäksi kustannuksiin hyväksytään flat rate, joka on 20 % palkkakulujen ja ostopalvelujen yhteenlasketusta summasta.

Rahoituksen hakemiseen apua

Huolellisesti tehty hakemus mahdollistaa rahoituksen saamisen. Askarruttaako hakemiseen liittyvä byrokratia? Olemme LumoLinkissä auttaneet lukuisia PK-yrityksiä hakemaan Business Finlandin rahoituksia onnistuneesti ja toteuttaneet rahoitusten avulla monia kehittämishankkeita suomalaisyrityksiin. Tunnemme PK-yritysten toimintakentän ja haasteet. 

Anna meidän auttaa! Ota yhteys ja laaditaan yhdessä rahoitushakemus juuri sinun yrityksesi elintärkeälle hankkeelle.  

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi