26/05/2018
Pidimme 5.6.2018 ilmaisen webinaarin Facebook-pikselistä. Webinaarissa paneudutaan pikselin käyttöönottoon, käyttöönoton jälkeen tehtäviin asioihin ja mahdollisuuksiin sekä siihen, miten omaa mainontaa voidaan parantaa Facebookissa. Kerromme myös kuinka toukokuussa voimaan astunut yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) vaikuttaa Facebook-pikselin käyttöön.
Käsittelemme webinaarissa myös Facebook-pikselin integrointia sivustolle ja kolmannen osapuolen analytiikkatyökaluihin kuten Google Tag Manageriin. Käymme myös läpi Facebook pikselin Advanced Matching ominaisuutta ja kerromme kuinka ominaisuuden käyttö avaa paljon uusia mahdollisuuksia mainostajan käytettäväksi. Lopuksi käymme perusteellisesti läpi konversioseurantaa, yleisöjä ja tulosten analysointia.
Lataa diat omalle koneelle (PDF)
Monille Facebook-mainonta on jo hyvin tutuksi tullut asia. Facebook-mainonnan perusteet ovat useille tuttuja, mikä johtuu pitkälti siitä, että Facebook on onnistunut tekemään mainosalustastaan niin helpon. Esimerkiksi Google Adwordsiin verrattuna Facebookin mainosplatform voi tuntua paljon helpommalta.
Ristiriitaista kyllä, samaan aikaan Facebookin analytiikkatyökalu Facebook-pikseli on vaikeaksi mielletty asia. Varsinkin Facebook-pikselin hyödyntäminen mainonnassa eli siitä kaiken hyödyn irti ottaminen on jäänyt monille mysteeriksi. Me LumoLinkillä ratkaisemme tämän mysteerin maksuttomassa webinaarissamme keskiviikkona 5.6.2018 klo 09:00-10:00.
Facebook-pikseli on analytiikkatyökalu, jonka avulla on mahdollista saada hyvinkin mielenkiintoista ja uniikkia tietoa oman nettisivuston kävijöistä. Sillä voi tehdä uudelleenmarkkinointikampanjoita, luoda kohderyhmiä mainontaa varten ja jakaa kävijät eri yleisöihin tai ryhmiin sen mukaan, miten tärkeitä ne ovat bisneksen kannalta.
Otetaan esimerkiksi verkkokauppa, jossa käytössä ovat Facebook-pikseli ja konversioseuranta. Tällöin on mahdollista luoda yleisö tai kohderyhmä eniten ostavista käyttäjistä. Tälle kohderyhmälle voidaan sitten kohdentaa mainontaa Facebookissa ja vaikkapa palkita eniten ostaneita alennuskupongeilla. Samalla tavalla on mahdollista kohdentaa mainontaa premium-tuotteita joskus ostaneille ja mainostaa vain heille uusia premium-tuotteita, joista he saattavat hyvinkin olla kiinnostuneita.
Facebook-pikseliä käytettäessä nähdään, millaiset ihmiset sivustolla käyvät, sillä kävijätiedot ovat yhdistettävissä Facebookin tietoihin. Näin kävijöistä on nähtävissä paljon enemmän informaatiota. Tarjoutuu täysin uusia mahdollisuuksia analysoida ja tutkia kaikenlaista. Yksi mahdollinen analysoinnin kohde on niin sanottu lifetime value eli asiakkaan kokonaisarvo.
Facebook-pikselistä on apua myös silloin, kun Facebookiin luodaan samankaltaisuuteen perustuvia kohderyhmiä (englanniksi Lookalike Audience). Tällainen samankaltainen yleisö tai ryhmä koostuu käyttäjistä, jotka Facebookin mielestä parhaiten muistuttavat omaa yleisöä tai kohderyhmää. Jos on verkkokaupasta vähintään tuhannella eurolla ostaneista luotu kohderyhmä, Facebookia voidaan pyytää luomaan toinen kohderyhmä, jossa olevat ihmiset eivät ole käyneet verkkokaupassa, mutta he muistuttavat kovasti omaan kohderyhmään kuuluvia ihmisiä. Facebook pystyy algoritmeillään luomaan tällaisen uuden kohderyhmän hyvinkin kätevästi.
Jos paljon ja usein ostavista muodostuva oma kohderyhmä on pieni ja halutaan saada lisää vastaavanlaisia käyttäjiä, niin Facebookin kannattaa antaa luoda uusi, aiempaa muistuttava kohderyhmä. Tämä uusi yleisö on suurempi kuin oma alkuperäinen yleisö. Kun mainoksen nyt kohdentaa uudelle ja suuremmalle kohderyhmälle, mainoksesta tulee huomattavasti tehokkaampi.
Facebook-pikselin avulla voidaan tallentaa tärkeitä toimenpiteitä, joita ihmiset tekevät sivustolla. Jos esimerkiksi tarjolla on sekä naisten että miesten vaatteita ja halutaan tehdä uudelleenmarkkinointia heille, jotka ovat kiinnostuneita naisten vaatteista, tällöin Facebook-pikselin avulla voidaan jakaa kävijät kahdeksi eri kohderyhmäksi. Henkilö pääsee naisten vaatteita kiinnostuneiden kohderyhmään vierailtuaan sivustolla ja katseltuaan naisten vaatteita vähintään muutaman kerran. Toistuvasti näin toiminutta henkilöä kiinnostavat varmasti naisten vaatteet. Tällöin naisten vaatteiden uudelleenmarkkinointi tavoittaa hänetkin, juuri halutunlaisen ihmisen.
Tärkeimpiä Facebook-pikseliin liittyviä asioita on toki se, että omalta osaltaan se mahdollistaa asiakashankintahinnan laskemisen. Voidaan nähdä, paljonko rahaa eli montako euroa on kulutettu, jotta on saatu yksi oikea ostaja tai liidi. B2B-puolella ei aina olla kiinnostuneita vain ostoista vaan myös liideistä – toisin sanoen yhteydenotoista tai omien tietojen antamisesta.
Teknisessä mielessä Facebook-pikseli vaatii usein säätämistä ja juuri sen vuoksi se voi tuntua hyvinkin sekavalta. Lisäksi yhdessä Business Manager -tilissä voi olla useampia pikseleitä. Yhtä ja samaa pikseliä voidaan käyttää monella eri nettisivustolla. Pikseleitä käytetään mainonnassa siten, että mainoksissa voi olla eri pikseleitä ja niillä voi olla eri tavoitteita. Pikseleille voidaan luoda niin sanottuja omia konversioita, custom conversions.
Tämä monimuotoisuus – joidenkin mielestä suorastaan sekavuus – aiheuttaa helposti turhan paljon päänvaivaa. Usein tyydytäänkin siihen, että vanha pikselikoodi vain kopioidaan ja liitetään uudelleen käytettäviksi – ja se siitä. Näin toimittaessa menetetään paljon Facebook-pikselin hyötyjä. Nimittäin Facebook-pikseliä oikein käyttämällä ja siihen oikeasti panostamalla voidaan saada paljon enemmän aikaiseksi ja Facebook-mainoksista tuntuvasti tehokkaampia.
Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.
Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi