< Takaisin blogiin

11/03/2019

GIF – tehokkaampaa mainontaa Facebookissa

Kuinka käyttää GIF:iä Facebook-mainonnassa?
GIF on kuvan ja videon välimuoto.

Facebook-mainonta on haastavaa. Niin monta asiaa vaikuttaa mainoksen menestykseen, että yrittäjän on lähes mahdotonta lähteä ”testailemaan”, miten erilaiset vaihtoehdot vaikuttavat mainonnan tuloksiin. On kuitenkin yksi keino, jolla saat enemmän klikkejä mainoksiisi – GIF-animaatiot!

GIF (Graphic Intercharge Format) on kuvan ja videon välimuoto, jossa kuvasarja menee nopeasti alusta loppuun ja alkaa sitten alusta. Sillä on universaali selaintuki ja se vie vain vähän kaistanleveyttä, minkä takia se on helppo näyttää huonommallakin internet-yhteydellä.

via GIPHY

Miksi juuri GIF?

GIF:t eivät ole mitenkään uusi asia, vaan ne ovat olleet käytössä internetin alku ajoista asti. GIF:t ovat kuitenkin vasta viime aikoina saaneet aiempaa laajemman käyttäjäkunnan, kiitos pikaviestimien laajennusten sekä meemikulttuurin, jossa animoituja kuvia käytetään paljon ja monipuolisesti.

GIF:n suosioon on useita syitä, joista varmasti tärkein on niiden kyky ilmaista tunteita, kun sanat eivät riitä. Yllä olevalla GIF:llä on helppo esimerkiksi ilmaista sitä tunnetta, kun sinulla ei ole tarvittavaa osaamista tai sinulla ei ole hajuakaan mitä olet tekemässä.

GIF tarjoaa paljon enemmän tietoa, kuin mitä sanat ja paikoillaan pysyvät kuvat. Se on myös helpommin latautuva kuin video.

Miten käyttää GIF:ejä mainonnassa?

Instapagen artikkelissa kerrotaan, kuinka Blueflyn markkinointikampanjan tuotto nousi 12%, kun he kokeilivat GIF:jä heidän sähköpostimainonnassaan vuonna 2008. DELL taas teki saman vuonna 2014 ja kampanjan tuotto kasvoi 109%.

Facebookissa GIF:t ovat kuitenkin melko uusi asia, joten kannattaa valjastaa ne omaan käyttöön ennen kuin aika ajaa niistä ohi. Käytä niitä kuvaamaan tunnetta ja tee yksinkertaisia ”Näin teet…” -klippejä niiden avulla. Voit käyttää GIF:ejä myös esittelemään erilaisten tuotteiden hintoja.

Tärkeintä on kuitenkin erilaisten mainosmuotojen testaaminen, sillä esimerkiksi AdEspresson kokeilussa paikallaan olevat kuvat voittivat animoidun kuvan kun kyseessä oli liidien kerääminen Facebook-mainonnassa. Jos haluat saada inspiraatiota, millaisia GIF:ejä kuuluisat brändit ovat tehneet, voit klikata Contentlyn artikkeliin tästä.

Kuinka luoda GIF?

Jos et löydä sopivaa GIF:iä GIPHYstä tai muista hakukoneista, voit luoda sen vaivatta itse. Menemällä GIPHYn GIF-makeriin saat luotua omasi joko videosta tai kuvasarjasta.

Jos et tiedä, mistä lähtisit liikkeelle, käy kurkistamassa Metric PPC:n artikkelista millaiset mainokset saivat Facebookin käyttäjät klikkailemaan tai sitoutumaan mainoksiin parhaiten.

Jos mainonnastasi puuttuu vielä GIF:t, etkä tiedä miten parhaiten luoda sellaisia, jotka viehättää kohderyhmäsi silmää, ota yhteyttä! Keksimme varmasti yhdessä parhaan tavan tavoittaa kohderyhmäsi ja saada heidät klikkaamaan mainoksiasi.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi