Näin Google Ads-mainonta tehdään oikein

Tällä sivulla kerromme kuinka me LumoLinkilla teemme Google Ads-mainontaa (ent. AdWords) asiakkaillemme. Jos olet kiinnostunut mainonnan ulkoistamisesta, niin lue tämä sivu läpi ja ota yhteyttä!

Palvelumme - Google Ads-mainonta

Kehitämme asiakkaidemme hakusanamainontaa analytiikkaan ja konversioseurantaan perustuen. Konversioseurannan ja analytiikan avulla mainonnalle saadaan laskettua ROI ja se voidaan mitata tarkasti jopa avainsanatasolla. Meidän tavoitteena on aina tehdä mainontaa, jossa asiakas ei maksa klikeistä tai mainosnäytöistä vaan tuloksista.

Hakusanamainonta

Google Ads hakusanamainonnan avulla mainoksia voidaan näyttää asiakkaille juuri silloin kun he etsivät ratkaisua ongelmaansa, tuotetta tai palvelua. Toteutamme myös kansainväliset kampanjat ja Googlen lisäksi teemme hakusanamainontaa myös Bing sekä Yandex hakukoneille.

Display-mainonta ja uudelleenmarkkinointi

Display-mainonnassa voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisia kohdennusmahdollisuuksia. Display-mainonta voidaan kohdentaa esimerkiksi verkkokaupan ostoskorin hylkääjille.

YouTube-mainonta

YouTube on erittäin kustannustehokas videomarkkinointialusta, jonka avulla on mahdollista tehdä tarkkaan kohdennettua markkinointia mainosvideoiden avulla.

Optimointi ja raportointi

Palveluihimme sisältyy aina mainonnan jatkuva optimointi ja A/B testaus. Raportoimme tuloksista läpinäkyvästi siten, että asiakas varmasti ymmärtää tulokset, jotka mainontaan sijoitetuilla euroilla on saavutettu.

Miksi valita LumoLink Google Ads kumppaniksi?

Olemme digimarkkinoinnin asiantuntijoita

Olemme virallinen Google Partner -kumppani. Asiakkainamme on kaiken kokoisia yrityksiä ja meille on kertynyt kokemusta Google Ads-mainonnan toteutuksesta mitä erilaisemmilta toimialoilta. Teemme jatkuvasti myös kansainvälisiä kampanjoita.

Keskitymme tulosten saavuttamiseen

Kun me teemme Google Ads-mainontaa, niin emme tavoittele asiakkaillemme klikkejä tai mainosnäyttöjä vaan selkeästi mitattavia tuloksia. Konversioseuranta ja analytiikka antavat mahdollisuuden laskea mainonnan ROI.

Kehitämme mainontaa dataan ja analytiikkaan perustuen

Emme tee toimenpiteitä ja päätöksiä arvailuun tai mutu-tuntumaan perustuen. Luotamme mielummin mitattuun tietoon ja A/B testaukseen mainonnan kehittämisessä. Näin toimimalla mainonta on jatkuvan kehityksen alla.

Emme sido asiakasta pitkiin sopimuksiin

Emme halua sitoa asiakasta pitkillä sopimuksilla. Sen sijaan pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme laadukasta palvelua ja ennen kaikkea tuloksia. Asiakkaanamme omistat aina mainostilin ja kaiken tilin sisällön ja datan.

Googlen virallinen kumppani

Näin hakusanamainonta tehdään oikein

Hakusanamainonta on Google Ads-mainonnan tunnetuin muoto. Hakusanamainokset näkyvät hakutulosten yhteydessä kun käyttäjä tekee Google haun. Hakusanamainokset toimivat parhaiten silloin kun käyttäjä etsii ratkaisua ongelmaansa, tuotetta tai palvelua. Oikein tehdyn ja tarkasti kohdennetun hakusanamainonnan tuotto suhteessa mainontaan käytettyyn summaan on usein erittäin korkea.

Millä tavoin hakusanamainonnassa sitten menestytään? Vastaus on itse asiassa hyvin yksinkertainen, hakusanamainonnassa menestytään kun mainonnalla ja tarkemmin sanottuna yksittäisillä kampanjoilla ja mainosryhmillä on selkeä tavoite. Tavoite voi olla esimerkiksi mainostettavan tuotteen myynti. Tämän jälkeen kaikki toiminta tähtää siihen, että mainoksia näytetään potentiaalisille asiakkaille juuri silloin kun he etsivät mainostajan tarjoamaa tuotetta tai palvelua.

Hakutermien analysoinnilla ja avainsanojen oikeaoppisella käytöllä mainontaan käytettävät eurot saadaan kohdistettua kaikista potentiaalisimmille asiakkaille. Esimerkiksi pienen verkkokauppiaan, joka myy naisten kenkiä, ei välttämättä kannata mainostaa avainsanalla "naisten kengät". Sen sijaan kannattavampaa voi olla mainostaminen yksittäisten kenkämallien mallinimillä. Henkilö, joka etsii tuotetta suoraan mallinimellä kuten "Haglöfs Observe GT Surround Women" on todennäköisesti päättänyt jo haluavansa ostaa kyseisen kengän ja on parhaimmilaan etsimässä ostopaikkaa.

Hakusanamainonnan optimointi

Hakusanamainonnassa menestymisen kulmakiviä ovat hyvin optimoidut mainokset ja avainsanat sekä toimiva laskeutumissivu. Hakusanamainonnan optimointi on kuitenkin paljon muutakin ja kerromme tässä lyhyesti tärkeimmistä optimointikeinoista.

Eri avainsanatyyppien (tarkka haku, ilmaushaku, laaja haku ja muokattu laaja haku) tehokkaalla käytöllä sekä hakutermit raportin seuraamisella ja negatiivisten avainsanojen hyödyntämisellä saadaan mainonta kohdistettua tarkasti juuri kaikista potentiaalisimmille asiakkaille.

Kun mainonta on tarkkaan kohdistettua, niin erilaisten mainostekstien ja mainoslaajennusten jatkuvalla A/B testaamisella saadaan ajan kuluessa kehitettyä mahdollisimman hyvin konvertoituvia mainoksia.

Mainonnan optimoinnilla viikonpäivien, kellonaikojen tai laitteiden perusteella saadaan usein aikaan merkittäviä kustannussäästöjä. Esimerkiksi kuluttajatuotteita myyvä verkkokauppa saattaa huomata analytiikasta, että myyyntiä tulee erityisen hyvin esimerkiksi sunnuntai- ja maanantai-iltoina ja erityisen huonosti perjantaisin. Kaikki tälläinen tieto kannattaa hyödyntää mainonnan optimoinnissa.

Mainonnan ROI:n laskeminen

ROI eli return of investment tarkoittaa sijoitetun pääoman tuottoa eli kuinka paljon voittoa mainontaan investoidulla rahamäärällä on saatu aikaan. ROI:n kaava on (myyntituotot – kulut) / kulut.

Esimerkiksi yritys, jonka tuotteen valmistuskustannus on 100€ ja myyntihinta 200€ myy 6 tuotetta mainoskulujen ollessa 200€. Mainonna ROI lasketaan kaavalla (1200€-(600€+200€))/(600€+200€). Esimerkin tapauksessa sijoitetun pääoman tuotto on 50%, eli jokainen mainontaan sijoitettu euro tuo 1,5€ takaisin.

AdWordsissa mainonnan kulujen ja tuottojen vertaaminen on tehty erittäin helpoksi erityisesti verkkokaupoille. AdWords voi laskea konversiohinnan / hankintahinnan kampanja-, mainosryhmä-, ja jopa avainsanatasolla. Konversiohinta kertoo kuinka paljon yhden konversion saavuttaminen on tullut keskimäärin maksamaan valitulla aikavälillä.

Tiesitkö, että Google Ads on mainoshuuutokauppa ja joka kerta kun joku tekee Google haun, niin mainoshuutokaupassa päätetään mitkä mainokset näytetään kyseisen haun yhteydessä ja missä järjestyksessä mainokset näytetään. Perinteisistä huutokaupoista poiketen AdWords mainoshuutokaupassa ei välttämättä tule ykköseksi vain tarjoamalla korkeita klikkihintaa. Sen sijaan mainoksen sijoituksen hakutulossivulla määrittelee mainoksen Ad Rank.

Mainoksen AdRank arvoon vaikuttavat klikkihinta sekä mainoksen ja laskeutumissivun laatupisteet. Laatupisteitä voidaan parantaa kun mainos ja mainoksen laskeutumissivu vastaavat mahdollisimman tarkasti käyttäjän tekemää Google hakua. Esimerkiksi jos käyttäjä tekee haun "punaiset mekot" ja mainostaja A näyttää mainoksen, jossa puhutaan yleisesti mekoista ja mainostaja B näyttää mainoksen, jossa puhutaan punaisista mekoista, niin mainostajan B mainos saa todennäköisesti paremmat laatupisteet. Jos vielä mainostajan A mainos ohjaa laskeutumissivulle, jossa on kaikenlaisia mekkoja ja mainostajan B mainos ohjaa sivulle, jossa on vain punaisia mekkoja, niin mainostaja B saa todennäköisesti paljon paremmat laatupisteet myös laskeutumissivustaan.

Klikkihinnan muodostuminen ja laatupisteet

Laatupisteiden merkitys klikkaushintaan ja mainoksen sijoitukseen on merkittävä. Ad Rank lasketaan kaavalla max. hintatarjous x laatupisteet. Oletetaan, että mainostajan A hintatarjous on 2€ ja mainostajan B hintatarjous on 1,4€. Mainostajan A laatupisteet ovat 6 ja Ad Rank siten 2€x6=12. Mainostajan B laatupisteet ovat 10 ja Ad Rank on 1,4€x10=14. Mainostajan B paremmat laatupisteet takaavat paremman Ad Rank arvon ja siten paremman sijoituksen mainoshutokaupassa pienemmällä klikkihinnalla. Mainostajan B maksama todellinen klikkihinta saadaan kun mainostajan A Ad Rank jaetaan mainostajan B laatupisteillä ja tulokseen lisätään 0,01€. Mainostajan B maksama todellinen klikkihinta on siis 12/10+0,01€=1,21€.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä Google Ads-mainonta maksaa?

Google Ads-mainonnan hinta muodostuu mainosbudjetista sekä hallinnointipalkkiosta. Mainosbudjetin koolle ei ole minimivaatimuksia eikä rajoituksia. Hallinnointipalkkion suuruus riippuu työn määrästä mitä mainostilin ylläpitäminen ja optimointi vaatii. Työn määrään vaikuttaa muun muassa kampanjoiden ja mainosryhmien määrä.

Sopiiko Google Ads pienille yrityksille?

Google Ads sopii erittäin hyvin pienille yrityksille. Yritys saa itse päättää missä, milloin ja kenelle mainokset näkyvät. Mainonnan aloitus, tauolle laittaminen ja lopetus käyvät nopeasti eikä mainonnalla ole minimibudjettia.

Sopiiko Google Ads kaikille yrityksille?

Google Ads ei välttämättä sovi kaikille yrityksille. Esimerkiksi paikallisen kampaamoyrittäjän tai à la carte ravintolan kannattaa ennemmin panostaa ilmaiseen Google My Business profiiliin ja Google Maps näkyvyyteen sekä muihin arvostelusivustoihin.

Mitä tarkoittaa konversio?

Konversio on jokin sivuston kävijän sivustolla suorittama toimenpide. Konversio voi olla esimerkiksi ostos verkkokaupasta, uutiskirjeen tilaus, ajanvaraus, puhelinsoitto tai vaikkapa sivustolla vietetty aika. Konversiolla voi olla myös arvo. Esimerkiksi verkkokaupan ostosten euromääriä saadaan helposti seurattua konversioseurannan avulla.

Kannattaako omalla brändillä mainostaa?

Moni yrittäjä kysyy, että mitä järkeä on maksaa Googlelle omalla brändinimellä mainostamisesta kun sivusto on brändinimellä joka tapauksessa orgaanisten hakutulosten kärjessä. Vastaus kysymykseen on kuitenkin, että hyvin usein omalla brändinimellä mainostamisessa on järkeä. Ensinnäkin mainos + orgaaninen hakutulos tuovat enemmän liikennettä sivustolle kuin pelkkä orgaaaninen hakutulos. Omalla brändinimellä mainostaminen on lisäksi erittäin halpaa, klikkihinnat voivat olla niinkin alhaiset kuin 0,01-0,02€. Lisäksi omalla brändinimellä mainostaminen antaa suojaa kilpailijoita vastaan.

Kuinka nopeasti tuloksia saavutetaan?

Useimmissa tapauksissa Google Ads-mainonnalla aletaaan saavuttaa tuloksia heti mainonnan käynnistyttyä. Toki ajan kuluessa kun dataan perustuvaa optimointia saadaan suoritettua, niin tulokset ovat parempia kuin aivan alussa kun mitään optimointia ei ole voitu vielä tehdä.

Miten sivusto vaikuttaa mainonnan toteutukseen?

Mainostajan sivuston merkitys on mainonnan kannalta erittäin suuri. Kaikki sivuston puutteet kuten heikko sisällön laatu tai käytettävyyden ongelmat vaikuttavat myös mainonnalla saavutettaviin tuloksiin. Jos sivustossa on merkittäviä puutteita, niin usein on järkevämpää laittaa ensin sivusto kuntoon.

Onko Google Ads-mainonnalla minimibudjetti?

Google Ads-mainonnalla ei ole minimibudjettia. Voit määrittää kampanjoillesi keskimääräisen päiväbudjetin, jota voit muuttaa joustavasti milloin tahansa. Päiväbudjetti on keskimääräinen summa, jonka haluat käyttää jokaisena kuukauden päivänä.

Verkkokaupassani on tuhansia tuotteita, miten kannattaa lähteä mainostamaan?

Kun verkkokaupan tuotemäärä on hyvin suuri, niin ei ole mitään järkeä lähteä manuaalisesti kirjoittamaan mainoksia jokaiselle tuotteelle. Toimiva käytäntö on laatia mainokset parhaimmille / myydyimmille tuotteille käsin ja hyödyntää loppujen tuotteiden kohdalla dynaamista hakumainontaa. Dynaamisessa hakumainonnassa Google Ads luo dynaamisesti mainokselle otsikot ja laskeutumissivun käyttäjän hakutermin perusteella. Esimerkiksi varaosien verkkokauppias voi luoda dynaamisen hakukampanjan, jolloin tiettyä varaosaa Googlesta etsivä voi nähdä juuri kyseistä varaosaa käsittelevän mainoksen joka ohjaa suoraan kyseisen varaosa sivulle.

Anna meidän kertoa kuinka voit menestyä Google Ads-mainonnan avulla?

Voimme tehdä analyysin Google Ads-mainontasi tilasta, eikä sinun tarvitse sitoutua mihinkään. Voit toki myös jättää suoraan tarjouspyynnön mainonnan toteutuksesta.

Ota yhteyttä

Prosessimme

Auditointi

Mikäli yrityksesi tekee jo tällä hetkellä Google Ads-mainontaa, niin aluksi kannattaa tehdä mainostilin auditointi lähtötilanteen selvittämiseksi. Pystymme tarjoamaan auditoinnin ilmaiseksi yrityksille, jotka käyttävät mainontaan yli 1500€ / kuukausi. Muille yrityksille auditoinnin hinta on 149€ + alv.

Google Ads-tili

Mikäli yrityksesi ei vielä tee Google Ads-mainontaa, niin ensimmäiseksi tulee perustaa uusi mainostili. Autamme tarvittaessa mainostilin perustamisessa ja kun teet meidän kanssa yhteistyötä, niin tulet aina omistamaan mainostilin ja kaiken sen sisällön. Jos sinulla on jo mainostili, niin silloin sinun tarvitsee vain antaa käyttöoikeudet meille, jotta pääsemme tekemään töitä tilin parissa.

Optimointi

Varsinainen työ onkin sitten mainonnan jatkuvaa kehitystä. Tavoitteenamme on aina tehdä asiakkaillemme mainontaa, joka tuottaa lisämyyntiä kannattavasti. Asiakkaan menestys on meidän intresseissämme, sillä uskomme, että hyvät tulokset takaavat meille pitkäaikaisia asiakkuuksia.

Raportointi

Tuloksista raportointi tapahtuu vähintään kuukausitasolla. Asiakkaan tarpeiden mukaan myös tiheämpi raportointiväli esimerkiksi viikkotasolla on mahdollista. Raportti sisältää tärkeimmät tunnusluvut, jotka ovat yleensä mainonnan avulla saavutettu myynti ja muut konversiot. Raportoimme myös tekemistämme havainnoista kuten uusista mahdollisuuksista tai uusista kilpailijoista.

Aiheeseen liittyvät blogipostaukset

Business Finland auttaa nyt yrityksiä

Poikkeustila maassamme aiheuttaa vakavia haasteita yrityksille. Tähän koronaviruksen aiheuttamaan häiriötilanteeseen Business Finland on tullut “hätiin”.

404-virheet – Näin löydät ja korjaat ne

Tässä artikkelissa kerromme mikä 404-virhe on, miten kyseiset virheet kartoitetaan ja kuinka ne korjataan.

sosiaalinen media ja hakukoneoptimointi

Sosiaalinen media ja hakukoneoptimointi

Tässä artikkelissa kerromme kuinka sosiaalinen media vaikuttaa hakukoneoptimointiin ja hakukonenäkyvyyteen nyt ja tulevaisuudessa

Kaipaako Google Ads-mainontasi osaavaa toteuttajaa?

LumoLinkilla on vuosien kokemus Google Ads-mainonnan toteutuksesta eri alojen yrityksille Suomessa ja maailmalla. Olemme virallinen Google Partner -kumppani. Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, jos voimme olla avuksi mainonnan menestyksekkäässä toteutuksessa.
Artem Daniliants +358 50 404 4299 CEO, Founder artem.daniliants@lumolink.com

Attach file or document

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi