< Takaisin blogiin

07/03/2018

Google työkalut haltuun – katso tärkeimmät markkinoijan apuvälineet

Tämä blogipostaus on lyhennelmä Google työkalut haltuun – esityksestä. Löydät koko esityksen tämän sivun lopusta. Google tarjoaa yritysten markkinoinnin avuksi monia hyödyllisiä ja ennen kaikkea ilmaisia työkaluja, joita jokaisen yrityksen kannattaa hyödyntää. Yleisesti ottaen Googlen työkalujen parhaat puolet ovat siinä, että työkalut sopivat kaiken kokoisten yritysten käyttöön, eikä yrityksen toimialakaan aseta rajoituksia työkalujen hyödyntämiselle.

Tärkeimmät työkalut yrityksen markkinoinnin avuksi

Kaikista Google työkaluista voidaan nostaa esille kolme tärkeintä kun asiaa tarkastellaan yrityksen markkinoinnin näkökulmasta. Tärkeimmät markkinoijan apuvälineet ovat Google AdWords, Google Analytics ja Google Search Console. Muita Google työkaluja ovat muun muassa Google My Business, Google Tag Manager ja Google Trends.

Google AdWords

Google AdWords on Googlen mainostyökalu, jonka avulla voidaan tehdä mainontaa Googlen hakukoneessa, display verkostossa sekä YouTubessa. Google AdWordsissa on eräs ominaisuus, jota voi hyödyntää vaikka ei tekisikään aktiivisesti mainontaa ja tämä työkalu on avainsanojen suunnittelija. Avainsanojen suunnittelijan avulla voidaan etsiä uusia avainsanaideoita ja selvittää avainsanojen hakuvolyymit.

Google Analytics

Google Analytics on ilmainen kävijäseurantatyökalu, jos kaikista ilmaisista Google työkaluista pitäisi valita kaikista tärkein, niin se olisi juurikin Google Analytics. Google Analyticsin avulla verkkosivuston ylläpitäjä voi selvittää muun muassa kuinka paljon kävijöitä verkkosivuilla käy, miten pitkään kävijät selaavat sivustoa, mitkä ovat suosituimmat sivut ja mistä lähteistä kävijät saapuvat verkkosivuille.

Google Search Console

Google Search Console on ilmainen työkalu verkkosivustojen ylläpitäjille. Google Search Console auttaa selvittämään sekä sivuston teknistä toimivuutta että sisällön laatua. Google Search Console on erittäin tärkeä työkalu erityisesti hakukoneoptimoinnin tueksi. Google Search Console on uudistunut alkuvuodesta 2018 ja voit lukea lisää aiheesta blogiartikkelistamme!

Lataa esitys PDF-tiedostona

Haluatko kuulla lisää digitaalisesta markkinoinnista?

Järjestämme erilaisia digitaalisen markkinoinnin koulutuksia yrityksille ja olemme pitäneet esityksiä isommillekin yleisöille. Ota yhteyttä, jos kiinnostus heräsi!

 

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi