< Takaisin blogiin

25/10/2018

Googlen hakusanamainokset muuttuivat isommiksi

Google Ads mainosten koot

Google muutti hakusanamainoksia viimeeksi pari vuotta sitten, jolloin laajennetut tekstimainokset astuivat kuvaan. Laajennettujen tekstimainosten ansiosta mainosten klikkausprosentit kasvoivat keskimäärin 20%.

Nyt Google on taas kasvattanut hakusanamainosten kokoa. Mainoksissa on nyt kolmas otsikko ja toinen kuvauskenttä. Lisäksi kuvauskentän koko on kasvanut 70 merkistä 90 merkkiin, joka yhdessä kolmannen otsikon kanssa tarkoittaa sitä, että mainoksen maksimikoko on kasvanut 170 merkistä 300 merkkiin.

hakusanamainokset

Mitä muutos tarkoittaa käytännössä?

Hakusanamainosten koko on siis kasvanut peräti 76% ja se on paljon. Mainostajalla on nyt paremmat mahdollisuudet kertoa tuotteestaan tai palvelustaan potentiaalisille asiakkaille. Googlen mukaan uusien isompien tekstimainosten pitäisi nostaa klikkausprosentteja noin 15%. Uudet laajemmat tekstimainokset tarkoittavat myös sitä, että mainosten sisällön suunnitteluun ja luomiseen kannattaa varata jatkossa enemmän aikaa ja resursseja.

Mitä vanhoille mainoksille tapahtuu?

Vanhat mainokset eivät häviä mihinkään tai lakkaa toimimasta. Toisaalta kolmannen otsikon ja toisen kuvauskentän tuomat uudet mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jottei jää kilpailijoiden jalkoihin.

Näkyykö kolmas otsikko ja toinen kuvauskenttä aina mainoksissa?

Kolmas otsikko ja toinen kuvauskenttä eivät välttämättä aina näy kaikilla laitteilla. Näkyvyys riippuu muun muassa käytetyn laitteen näytön koosta. Pienenpien mobiililaitteiden näytöillä mainoksista saatetaan näyttää vain 1 ja 2 otsikot sekä ensimmäinen kuvauskenttä. Tekstimainosten sisällön suunnittelussa kannattaakin ottaa huomioon se, että mainoksen tärkein viesti saadaan perille 1 ja 2 otsikoiden ja ensimmäisen kuvauskentän avulla, sillä nämä näytetään siis jatkossakin aina.

Myös responsiiviset hakumainokset ovat tuloillaan

Uusien tavallisten tekstimainosten lisäksi Googlelta on tulossa myös toinen iso uudistus, responsiiviset hakusanamainokset. Uudet responsiiviset hakusanamainokset ovat vielä beta-testauksessa, mutta uuden mainosmuodon pitäisi olla kaikkien mainostajien hyödynnettävissä kuitenkin vielä kuluvan vuoden aikana.

Responsiiviset hakusanamainokset ovat kooltaan identtisiä hiljattain julkaistujen uusien tekstimainosten kanssa. Responsiivisien hakumainosten varsinainen juttu on se, että ne hyödyntävät kone-oppimista, jonka avulla mainokset pyrkivät vastaamaan mahdollisimman tarkasti käyttäjien hakulausekkeita.

Mainostaja voi syöttää yhteensä 15 erilaista otsikkoa ja 4 erilaista kuvauskenttää, joita Googlen kone-oppimisen algoritmi sitten testaa. Algoritmin tarkoituksena on löytää parhaiten toimivat kombinaatiot vastaamaan erilaisia käyttäjien syöttämiä hakulausekkeita.

Lopputuloksena pitäisi olla osuvammat mainostekstit ja sitä myötä paremmat klikkausprosentit ja tietysti enemmän myyntiä.

Tarvitsetko apua Google Adsin kanssa?

Me LumoLinkilla toteutamme Google Ads-mainontaa kaiken kokoisille yrityksille lukuisilla eri toimialoilla. Keskitymme tulosten saavuttamiseen ja kehitämme mainontaa dataan ja analytiikkaan perustuen. Ota yhteyttä!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi