< Takaisin blogiin

09/02/2018

Googlen uudistunut Search Console

Uusi Google Search Console

Google ilmoitti 8.1.2018, että Search Console työkalu uudistuu. Jos joku ei vielä tiedä mikä Google Search Console on niin tässä pieni kertaus. Google Search Console on ilmainen työkalu kaikille verkkosivustojen ylläpitäjille. Jokainen verkkosivusto kannattaa liittää Search Consoleen sillä Search Console on korvaamaton apu sivuston teknisen puolen sekä sisällön optimoinnissa.

Linkki uuteen Search Consoleen löytyy tästä! Uusi Search Console on vielä aluksi beta versio ja kaikki vanhan Search Consolen ominaisuudet eivät vielä löydy uudesta versiosta. Vanha Search Console jatkaa toiminnassa niin kauan kunnes uusi versio sisältää kaikki toiminnallisuudet. 

 

Search Consolen uudet ominaisuudet

Search Consolen tärkeimmät uudet ominaisuudet ovat tehokkuusraportti, sivustokarttaraportti, AMP-tilaraportti, hakemiston kattavuuden tilaraportti sekä työpaikkailmoitusten tilaraportti.

Tehokkuusraportti vastaa hyvin pitkälti vanhan Search Consolen hakuanalyysiraporttia, joka on analytiikan ja optimoinnin kannalta ollut ehkäpä koko työkalun tärkein ominaisuus. Uusi tehokkuusraportti näyttää dataa jopa 16 kuukauden ajalta kun vanhan hakuanalyysiraportin kanssa oli tyytyminen viimeisen 90 päivän tietoihin. Tehokkuusraportti näyttää klikit, näyttökerrat, klikkausprosentit ja keskimääräisen sijainnin hakutuloksissa. Lisäksi tehokkuusraportin avulla voi selvittää kuinka hyvin rikastetut hakutulokset näkyvät hakutulosten joukossa. Hakuliikennettä on myös mahdollista analysoida tarkemmin sen perusteella onko kyseessä Google-haku, kuvahaku tai videohaku.

Sivustokarttaraporttissa käsitellään nimensä mukaisesti sivustokarttoja ja erityisesti sitä toimivatko sivustokartat kuten niiden pitää. Raportti auttaa paljastamaan sivustokarttoihin liittyviä ongelmatilanteita.

AMP-tilaraportin avulla voi korjata virheitä, jotka saattavat estää AMP-sivuja näkymästä Googlen AMP-ominaisuuksia käyttävissä hakutuloksissa. Jos et vielä tiedä mitä AMP-sivut ovat, niin lue ensin artikkelimme aiheesta!

Hakemiston kattavuuden tilaraportin avulla voi tarkastella verkkosivuston sivujen indeksoinnin tilaa. Raportti antaa jokaiselle sivulle jonkin seuraavasta neljästä tilaluokasta: hyväksytty, poissuljettu, varoitus tai virhe. Alla olevassa Googlen opastuskuvassa on merkitty neljällä numerolla tärkeimmät uudet toiminnallisuudet.

  1. Voit helposti tarkastella syitä toimimattomalle url-osoitteelle
  2. Uusi “share button” mahdollistaa tietojen nopean jakamisen esimerkiksi analytiikkatiimiltä tekniselle tiimille
  3. Kun ongelma on korjattu, niin voit vahvistaa asian “validate fix” painikkeella
  4. Uusi raportti antaa kattavasti tietoja silloin kun sivustokartta on lähetetty

 

Työpaikkailmoitusten tilaraportti liittyy Googlen rikastettuihin hakutuloksiin. Raportin avulla voi seurata, miten Google käsittelee työpaikkailmoitusten rich-tuloksia sivustolla. Työpaikkailmoitusten rikastetut hakutulokset ovat vähemmin tunnettu ominaisuus ja aiheeseen voi tutustua paremmin esimerkiksi Search Engine Landin artikkelissa.

Miksi kaikkien verkkosivustojen tulisi käyttää Google Search Consolea?

Useimmat verkkosivustot käyttävät Google Analyticsia, mutta läheskään kaikki Google Analyticsia käyttävät sivustot eivät käytä Search Consolea. Search Console sisältää paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, mitä Analyticsissa ei ole ja lisäksi Search Consolen avulla saa sivuston orgaanisesta liikenteestä paljon tarkempaa tietoa kuin mitä Analytics tarjoaa.

Google Analyticsissa suurin osa sivuston orgaanisen liikenteen avainsanoista on salattuja ja ne on piilotettu”not provided” termin alle. Google Search Consolen avulla sen sijaan on mahdollista selvittää millä kyselyillä sivut ovat näkyneet hakutuloksissa ja kuinka paljon liikennettä kyselyt ovat tuoneet.

Tiedätkö missä kunnossa sivustosi teknisen puolen sekä sisällön optimointi on?

Jos et vielä käytä Search Consolea, niin se kannattaa ottaa käyttöön heti sillä vain Search Consolen avulla voit ymmärtää Googlen tapaa nähdä sivustosi ja sen ongelmakohdat. Me LumoLinkilla osaamme auttaa tarvittaessa sivustosi teknisen puolen sekä hakukoneoptimoinnin tilanteen kartoituksessa. Pelkän tilanteen kartoituksen lisäksi pystymmme myös auttamaan kaikissa mahdollisissa ongelmakohdissa, jotka Search Console saattaa nostaa esiin. Ota yhteyttä!

 

 

 

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi