< Takaisin blogiin

03/05/2018

Ilmainen Webinaari Pinterest-mainonnasta

Webinaari 23.5.2018: Pinterest-mainonta

LumoLinkin järjestyksessään toinen webinaari, aiheena Pinterest-mainonta, pidettiin 23.5.2018. Webinaarissa kerromme lyhyesti teoriaa, näytämme mainosten toimintaa käytännössä sekä annamme vastauksia osallistujien esittämiin kysymyksiin. Näin varmistamme, että webinaarin päätyttyä jokaisella siihen mukaan rekisteröityneellä on tarvittavat tiedot ja taidot päästä alkuun Pinterest-mainonnassa ja tehdä mainoksia itsenäisesti. Alla on nauhoitus ja diat webinaarista

Webinaarin diat ja tallenne

Tallenne

Diat


Lataa diat omalle koneelle (PDF).

Pinterest on jo monille tutuksi tullut kanava, josta voi hakea ideoita ja inspiraatioita erinäisiin asioihin. Vain harvat ovat tehneet Pinterestissä maksullista mainontaa. Pinterest on kuitenkin yksi maailman suosituimmista sosiaalisen median kanavista, jonka käyttäjistä suuri osa on naisia. Siellä on paljon sellaista sisältöä, jossa nimenomaan visuaalisuus korostuu ja se on avainasemassa. Vahvasti visuaalisesta Pinterestistä monet hakevat inspiraatiota häihin tai käyttävät sitä saadakseen ideoita vaikkapa pukeutumiseen tai ruokaresepteihin.

Äkkiseltään tulee helposti mieleen, että Pinterest muistuttaa monessa mielessä Instagramia, koska siellä on kuvapostauksia. Varsin suuri ero Instagramiin verrattuna on kuitenkin se, että Pinterestissä kerätään ideoita. Jos varsinkin vanhoina hyvinä aikoina muistitauluihin kiinnitettiin ideoita ja ilmoituksia, niin nykyään Pinterest on ilmoitustaulutyyppinen paikka, jossa ihmiset ja brändit luovat virtuaalitauluja. Jokainen kokoelma eli board perustetaan tietyn aiheen ympärille ja sinne pinnataan
mielenkiintoisia, boardin aiheeseen liittyviä juttuja.

Jos Instagramissa joku julkaisisi jonkun toisen sisältöä omassa viestivirrassaan eli feedissään, se olisi ikävä asia ja tulkittaisiin sisällön kopioinniksi. Pinterestissä homma toimii juuri päinvastoin. Siellä suorastaan halutaan, että ihmiset ja käyttäjät pinnaavat muiden tekemiä postauksia heidän omiin kokoelmiinsa eli boardeihinsa. Se on ikään kuin kunnia-asia, että joku pinnaa toisen käyttäjän itse tekemän postauksen. Ihmiset voivat lisätä omiin muistitauluihinsa muiden käyttäjien ja brändien sisältöä. Lisäksi he voivat luoda Pin-lisäyksiä eli pinnejä itse menemällä esimerkiksi verkkokauppaan ja painamalla siellä Pinterest-painiketta (Pin-lisäys eli -widget).

Pinterestissä on visuaalinen hakukone, jonka avulla voi hakea vaikkapa omaa suosikkituotetta vastaavia ja samanvärisiä tuotteita. Jo pelkästään tällaisen yksityiskohdan takia maksullinen mainonta Pinterestissä on hyvin mielenkiintoista ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Käyttäjien hakujen yhteydessä voidaan mainostaa pinnejä muille ihmisille. Tämä toimii todella hyvin, jos on olemassa visuaalista sisältöä – vähän niin kuin Instagramissa. Ja jos vielä sattuu itse tarjoamaan nahkalaukkuja tai myymään vaatebrändeille häihin liittyviä palveluita tai tuotteita (esimerkiksi hääpukuja), Pinterest voi olla todella kova juttu. Vähintäänkin se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen some-kanava.

Pinterestissä mainostaminen muistuttaa mainostamista muissa maksullisissa jakelukanavissa, kuten Google AdWords, Facebook tai Instagram. Toisaalta se on täysin erilaista, koska siellä kaikki pyörii pinnien ja boardien ympärillä. Pinterestissä on mahdollista käyttää konversioseurantaa, jolloin mainostaja pystyy näkemään, millainen asiakashankintahinta mainoksella on. Mainoksen kohdentaminen on myös mahdollista vaikkapa kiinnostuksen kohteiden mukaan, avainsanojen avulla tai siten, että tehdään uudelleenmarkkinointia sivuston kävijöille. Kuten monissa muissa tapauksissa, Pinterestissäkin mainostuksen alkuun pääsee hyvin pienellä budjetilla. Halvimmillaan puhutaan muutamasta kymmenestä eurosta.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi