< Takaisin blogiin

28/02/2017

Klikkauksia tuottavan AdWords-mainoksen kirjoittaminen

Jokaisessa mainoskampanjassa tekstin muotoilu on tärkeää. CPC-kampanjan AdWords-mainoksessa sisältö on ratkaisevassa roolissa, sillä tekstimainoksessa ei voi käyttää kuvia, tai ääntä, jolloin kaikki riippuu mainostekstistä. Lyhenne CPC tulee sanoista cost per click, klikkauskohtaisesti hinnoiteltu mainos. Kun AdWord-mainoksesi on laadittu hyvin, saat enemmän klikkauksia, mutta miltä hyvin kirjoitettu mainos näyttää?

Ymmärrä asiakasta

Hyvin kirjoitetut mainokset vastaavat suoraan potentiaalisen asiakkaasi tarpeisiin. Mainoksesi on osoitettava sinun ymmärtävän, mitä ostaja haluaa, ja että tarjoat hänen etsimänsä tuotteen, palvelun, tai ratkaisun.

adwords-mainokset
Yllä esimerkkejä hakulausekkeesta. Sanat, joilla tuotetta on haettu, löytyvät esimerkkiosumissa heti otsikosta, tai osumasivun näkyvästä verkko-osoitteesta.

Ennen kuin alat kirjoittaa mainosta, sinun on hyvä pohtia, mitä netistä etsitään määrittämilläsi hakusanoilla. Etsivätkö ihmiset tuotetta, vai palvelua? Tarvitsevatko he neuvoja, tai ohjeita? Onko heidän tarpeensa kiireellinen? Mikä motivoi heitä tekemään ostopäätöksen?

Näiden tietojen pohjalta pystyt luomaan paremman mainoksen.

Määrittele myyntiväittämäsi, USP

Seuraava askel on valita ainutlaatuinen myyntiväittämäsi, englanniksi unique selling point, USP. Sen avulla sinun mainoksesi erottuu kilpailijoiden mainoksista ja antaa syyn napsauttaa juuri sinun mainostasi. Jos myyntiväittämäsi on vetoava, hinta ei ole tärkein syy mainokseesi reagoimiseen. Houkuttelevan myyntiväittämän ansiosta et joudu kilpailemaan hinnalla, jolloin saat paremman tuoton sijoittamallesi pääomalle.

Tutki kilpailijoittesi tarjouksia ja myyntilupauksia varmistaaksesi, että omasi erottuvat niiden joukosta. Esitä myyntivalttisi mainostekstissä ytimekkäästi.

Tee houkutteleva tarjous

Mainoksesi tulee sisältää asiakkaan kannalta arvokas, mutta uskottava tarjous. Esimerkiksi 90 prosentin hinnanalennus voi asiakkaan näkökulmasta olla tarttumisen arvoinen, mutta saattaa myös viedä yritykseltäsi uskottavuutta. Kannattaa muistaa, ettei arvokas tarjous tarkoita alihinnoittelua.

Käyttämäsi myyntiväittämä voi olla esimerkiksi rahat takaisin-tyytyväisyystakuu, huippunopea toimitus, tai lisäpalvelu, jota kilpailijasi eivät tarjoa.

Kirjoita mainoksen otsikko

Nyt olet valmis laatimaan mainoksesi. Mainoksen ensimmäinen osa on otsikko– tässä vinkkejä:

  • Puhuttele asiakastasi henkilökohtaisella tasolla
  • Tarjoa asiakkaillesi ratkaisuja
  • Käytä avainsanaa

Vältä käyttämästä otsikossa yrityksesi nimeä. On paljon tehokkaampaa käyttää otsikossa sanaa, jolla tuotettasi etsitään netistä. Tällöin mainoksestasi käy selväksi, että toivottu tuote löytyy juuri sinunkin nettisivuiltasi.

Tässä esimerkki haulle ”naisten Nike-kengät”

adwords-mainos-kengat

Varsinaisen mainostekstin sisältö

Mainoksesi kuvaus on kahden lauseen mittainen ja sen tulee sisältää myyntiväittämä, tarjous ja toimintakehote. Tässä joitain vinkkejä:

  • Mene suoraan asiaan;
  • Keskity asiakkaisiin, jotka hakevat tuotetta – siihen, mikä heille on tärkeää;
  • Tee mainoskuvauksesta mahdollisimman tarkka – on turhaa mainostaa naisten kenkiä niille, jotka etsivät miesten kenkiä;
  • Pidä mainosteksti ajan tasalla – esimerkiksi myyntikauden mukaisena;
  • Tee mainoksesta henkilökohtainen – käytä asiakkaasta ”sinä”-muotoa.

Näkyvä verkko-osoite

Mainoksesi viimeinen osa on nettisivujesi näytettävä verkko-osoite, URL. Sen sijaan, että käyttäisit mainoksessasi sivujesi verkko-osoitetta sen päämuodossa, käytä näkyvää verkko-osoitetta luottamuksen kasvattamiseen myyntiväittämääsi korostaen.

Luo mainoksestasi vielä useita eri versioita, joilla voit testata, mikä versioista on toimivin.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi