< Takaisin blogiin

01/04/2019

Luo näyttävät Tarinat helposti Facebookiin ja Instagramiin

Kansikuva artikkelille Buffer Stories Creator
Bufferin Stories Creator tekee Tarinoiden luomisen helpoksi.

Yksi vuoden 2019 suurimmista some-trendeistä on Tarinat (Stories). Tarinat ovat videoita tai kuvia, jotka katoavat 24 tunnin kuluttua julkaisusta. Parhaimmillaan tarinoilla voit luoda yhteyden kohderyhmääsi, sillä tarinoihin reagoiminen on helppoa ja yksityistä.

61% prosenttia markkinoijista aikoo panostaa tarinoihin vuonna 2019. Olethan sinä heidän joukossaan? Tarinoissa nähdään valtava potentiaali, sillä yli miljardi Facebook- ja Instagram-tiliä on ottanut Tarinat-toiminnan käyttöönsä.

Sisällöntuotanto Facebookiin ja Instagramiin on äärimmäisen haastavaa, sillä kuvat ja videot hukkuvat helposti muun sisällön alle. Saadaksesi sisältösi suuren yleisön eteen, täytyy sinun ”päihittää” algoritmi. Tarinoilla tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, sillä ne näkyvät käyttäjille ensimmäisenä Instagram- ja Facebook-syötteissä.

Myös Tarinoiden luomiseen menee oma aikansa, sillä sisällön tulee olla näyttävää, mutta samalla informatiivista tai viihdyttävää. Bufferin Stories Creator tekee Tarinoiden luomisen kuitenkin äärimmäisen helpoksi ja nopeaksi!

Miksi sinun tulisi ottaa Instagram- ja Facebook-tarinat käyttöön?

  1. Tarinat näkyvät ensimmäisen seuraajiesi syötteessä
  2. Tarinoihin reagoimisen kynnys on matala
  3. Seuraajiesi on helppo tutustua brändiisi ja siihen ”mitä suljettujen ovien takana tapahtuu”
  4. Voit kiinnittää parhaat tarinasi profiiliisi (Instagram)
  5. Näkyvyytesi kasvaa (muista lisätä sijainti)

Kuten jo aiemmin mainitsin, Tarinat näkyvät sekä Facebookissa että Instagramissa ensimmäisenä seuraajiesi syötteessä. Kun seuraajat reagoivat Tarinoihisi, vain sinä näet reaktion. Näin ollen seuraajan ei tarvitse huolehtia, että kaikki käyttäjät näkisivät hänen kommenttinsa. Jos taas brändinä vastaat seuraajasi kommenttiin, saa hän hyvin henkilökohtaisen kokemuksen, sillä myöskään vastatessasi muut eivät näe kommenttiasi.

Varsinkin Instagram-profiilit ovat nykyään niin tarkoin varjeltuja, ettei mitä tahansa kuvia ja videoita haluta julkaista. Tarinat niin Instagramissa kuin Facebookissakin ovat helppo tapa tutustuttaa seuraajasi brändiisi tai tuotteihisi, sillä ne katoavat 24 tunnin kuluttua, eikä ne jää tällöin sekoittamaan profiilisi kuvia. Voit keksiä tarinoihin mitä tahansa, kuten esitellä henkilökuntaa, tuotteen valmistusprosessia tai ”Näin käytät tuotettamme” -videoita.

Normaalisti Tarinat katoavat 24 kuluttua, mutta jos kuitenkin loit Tarinan, joka sai paljon reaktioita, voit kiinnittää sen profiiliisi Instagramissa. Näin kaikki profiilissasi vierailleet voivat nähdä Tarinasi milloin vain.

Saat lisää näkyvyyttä Tarinoihisi, kun lisäät niihin sijainnin. Jos toimistosi sijaitsee vaikka Espoon Isossa Omenassa, lisää toimistossasi kuvattuihin videoihin sijainniksi Iso Omena. Näin kaikki Instagram-käyttäjät, jotka etsivät kuvia ja videoita, jotka on otettu Isossa Omenassa näkevät sinun Tarinasi ilman, että sinun täytyy panostaa mihinkään.

Näin luot Tarinan helposti Stories Creatorilla

Tarinan luominen puhelimen pienellä näytöllä voi olla haastavaa, sillä Tarinan tulisi olla näyttävä, mutta myös skaalautua oikein eri kokoisille näytöille. Toinen haaste on tarpeeksi hyvälaatuisten kuvien ottaminen. Kaikilla puhelimilla ei saa otettua hyviä kuvia, mutta jos käytät Stories Creatoria, voit ladata koneellesi kuvan mistä tahansa kuvapankista ja käyttää sitä Tarinassasi.

Luo näyttävä tarina helposti menemällä osoitteeseen https://buffer.com/stories-creator. Voit valita vasemmalta mallin, jonka pohjalle alat luomaan Tarinaasi tai luoda omasi tyhjästä.

Bufferin Stories Creatorin valmis malli, jota voit muokata brändisi näköiseksi. Tarinat on helppo keino erottua joukosta.
Bufferin Stories Creatorin valmis malli, jota voit muokata brändisi näköiseksi.

Vasemmalla puolella näet kaikki työkalut, joita voit käyttää Tarinasi muokkaamisen. Voit ladata oman kuvasi klikkaamalla Upload image tai valita taustaksi värin kohdasta Background color. Voit myös lisätä Tarinaasi kuvan tai logon ja valita Tarinaasi tekstiä kolmeen eri kohtaan. Yllä olevassa kuvassa emoji, otsikko ja kuvaus on kaikki erillisiä teksti osioita, joita voit halutessasi muuttaa tai poistaa.

Klikkaamalla Tarinasi tekstejä, voit muokata niitä. Voit lisätä esimerkiksi hymiöitä, vaihtaa fonttia, tekstin kokoa tai sijaintia. Kun olet valmis, klikkaa sivun vasemmasta alalaidasta ”Download Image”, niin saat kuvat ladattua tietokoneellesi. Sen jälkeen voit julkaista sen Facebookissa ja Instagramissa.

Lopuksi

Jos et ole kovinkaan kätevä luomaan Storyja puhelimellasi, kannattaa ehdottomasti kokeilla Bufferin Stories Creatoria. Tietokoneen näytöllä näet muutenkin paremmin esimerkiksi erot väreissä ja fonttien vaikutuksen.

Markkinointialan asiantuntijoiden mukaan vuosi 2019 on tarinoiden vuosi ja yrityksesi kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan siihen! Saat luotua helpommin yhteyden kohderyhmääsi, sillä tarinoihin reagoimiseen on matalampi kynnys kuin muihin julkaisuihin. Lisäksi voit tarjota seuraajillesi sisäpiirin tietoa, jota et halua ikuisiksi ajoiksi näkyviin profiiliisi.

Jos haluat saada enemmän irti tarinamarkkinoimisesta, ota meihin yhteyttä! Voimme auttaa sinua tarinoiden ideoimisessa ja luomisessa tai koko sosiaalisen median markkinoinnin suunnittelussa.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi