< Takaisin blogiin

29/05/2017

Markkinoinnin automaation infopaketti Tallinn Marketing Weekissä

Markkinoinnin automaation infopaketti Tallinn Marketing Weekissä LumoLink

Yrityksellämme oli ilo ja kunnia olla puhumassa Tallinn Marketing Week 2017 –konferenssissa. Virossa 15.-19.5.2017 järjestetyn markkinointitapahtuman kaikki viisi päivää olivat täynnä ajankohtaista asiaa markkinoinnista. Kymmenen kansainvälisen seminaarin lisäksi ohjelmassa oli kolme workshopia.

Kävimme tapahtumassa puhumassa markkinoinnin automaatiosta ja siitä, miten yritys pääsee helposti sen kanssa eteenpäin ilman suuria investointeja. Aluksi kävimme läpi, mitä markkinoinnin automaatio on. Lyhyesti sanottuna markkinoinnin automaatio on prosessi, jossa käsitellään toistuvia markkinointi- ja myyntitehtäviä ennalta määritellyn työnkulun mukaisesti. Automaation tarkoituksena on tehdä markkinoinnista tuloksellisempaa ja kasvattaa investointien tuottoa.

Markkinoinnin automaation infopaketti Tallinn Marketing Weekissä

Teoriaan painottuen kerroimme, miten markkinointiautomaatio toimii, mistä osatekijöistä se koostuu, mikä siinä on keskeistä, millä tavalla siinä pääsee alkuun ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Loimme katsauksen myös siihen, miksi kaikki yritykset eivät hyödynnä markkinoinnin automaatiota eivätkä investoi markkinointiautomaatioon. Pohdittiin sitäkin, milloin markkinoinnin automaatiolle on tarvetta ja miten sen kanssa pääsee alkua pitemmälle.

Omassa esityksessämme kävimme läpi myös helpoimpia markkinoinnin automaation esimerkkejä ja sitä, millä keinoilla voi heti saada aikaiseksi hyviä tuloksia ilman suuria investointeja. Kerroimme, miten voidaan määritellä markkinointistrategia, jossa hyödynnetään markkinoinnin automaatiota.

Esityksemme (suomenkielinen versio)

Lataa PDF-versio

Nostimme vielä esiin Mauticin, joka on maailman kattavin markkinointiautomaatioalusta. Tätä avoimeen lähdekoodiin perustuvaa järjestelmää voi käytännössä hostata itse. Toisin sanoen sen voi asentaa omalle palvelimelle, jolloin on mahdollista hyödyntää sen kaikkia ominaisuuksia ilman mitään rajoituksia. Mautic on saatavana myös hostattuna sovelluksena, käytännössä palveluna, ilmaiseksi. Tällöin sen käyttöön liittyy pieniä rajoituksia, jotka eivät kuitenkaan estä alkuunpääsyä. Kerroimme alkuunpääsyn pääpiirteissään sekä sanallisesti että ohjevideolla, joka on linkitetty esitykseen. Neuvoimme, miten Mauticilla voi luoda ensimmäisen automatisoidun kampanjan.

Markkinoinnin automaation lyhyen esittelyn jälkeen pidimme yrittäjille ja markkinointiasiantuntijoille workshopin, jossa käytiin Mauticia läpi paljon syvällisemmin. Esityksestämme ja workshopistamme saatu hyvä palaute kruunasi hienon seminaarivierailumme.

Kiinostuitko markkinointi automaatiosta?

Jos kaipaat vinkkejä markkinoinnin automaatioon liittyen tai sinulla on aiheesta kysyttävää, ota viipymättä yhteyttä asiantuntijoihimme, jotka auttavat ja vastaavat kinkkisimpiinkin kysymyksiin.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi