< Takaisin blogiin

23/05/2019

Menestyminen Google Ads mainonnassa kun kilpailu on kovaa

Google Ads kilpailu

Joskus Googlen hakusanamainonnassa tulee eteen tilanteita, joissa jopa useat kymmenet mainostajat kilpailevat samoilla avainsanoilla. Googlen hakutulossivulla on kuitenkin vain neljä mainospaikkaa ennen orgaanisia hakutuloksia.

Tämän kaltainen kilpailutilanne nostattaa klikkihintoja ja tekee mainostamisesta siten kalliimpaa. Kilpailijoita kovemmat hintatarjoukset eivät kuitenkaan ole ainoa keino omien mainosten näkyvyyden maksimoimiseen. Tässä artikkelissa kerromme kuinka Google Ads mainonnassa voidaan menestyä silloin kun kilpailu on todella kovaa.

Näin tarkistat kilpailutilanteen

Voit tarkistaa helposti keiden kanssa kilpailet samoista asiakkaista valitsemalla haluamasi kampanjan tai mainosryhmän ja sen jälkeen kohdan keywords / avainsanat. Tämän jälkeen valitse ylhäältä kohta auction insights ja pääset näkemään kaikki kilpailijasi.

Voit vertailla mainostesi näkyvyyttä suhteessa kilpailijoihin tarkastelemalla sarakkeita impression share ja avg. position.

Impression share kertoo kuinka usein mainokset ovat näkyneet kun joku on tehnyt avainsanoja vastaavan haun Googlessa. Avg. position kertoo taas mainosten keskimääräisen sijoituksen hakutulossivulla.

Mainosten sijoitukset mainoshuutokaupassa

Googlen hakusanamainonta perustuu mainoshuutokauppaan ja mainostajien tarjoama hintatarjous on suuressa roolissa mainosten sijoitusten määrittelyssä. Mainoksen sijoitus mainoshuutokaupassa (ja hakutulossivulla) ei kuitenkaan pelkästään riipu siitä kuka on valmis maksamaan korkeimman klikkihinnan.

Mainosten sijoitukseen vaikuttavat myös laatupisteet asteikolla 1-10 (quality score). Voit tarkistaa laatupisteet jokaisen avainsanan kohdalta.

Laatupisteet muodostuvat kolmen tekijän perusteella:

  • Mainosten osuvuus
  • Laskeutumissivun käyttökokemus
  • Mainoksen oletettu klikkausprosentti

Ad Rank

Ad Rank muodostuu mainostajan tarjoamasta hintatarjouksesta ja laatupisteistä ja Ad rank määrittelee mainosten sijoittumisen mainoshuutokaupassa ja hakutulossivulla.

Ad Rank lasketaan kaavalla max. hintatarjous x laatupisteet.

Oletetaan, että mainostajan A hintatarjous on 2€ ja laatupisteet ovat 6. Ad Rank on siten 2€x6=12.

Mainostajan B hintatarjous on 1,4€ ja laatupisteet ovat 10. Ad Rank on 1,4€x10=14. Mainostajan B paremmat laatupisteet takaavat paremman Ad Rank arvon ja siten paremman sijoituksen mainoshutokaupassa pienemmällä klikkihinnalla.

Mainostajan B maksama todellinen klikkihinta saadaan kun mainostajan A Ad Rank jaetaan mainostajan B laatupisteillä ja tulokseen lisätään 0,01€. Mainostajan B maksama todellinen klikkihinta on siis 12/10+0,01€=1,21€.

Kuinka laatupisteitä parannetaan?

Laatupisteet ovat hyvät silloin kun mainos vastaa mahdollisimman tarkasti käyttäjän Googleen syöttämää hakulauseketta, mainos on sisällöltään mielenkiintoinen ja houkuttelee klikkaamaan ja laskeutumissivu, johon ihmiset mainosta klikattuaan ohjataan, on laadukas ja vastaa sisällöltään sitä mitä mainosta klikanneet olivat Googlesta etsimässä.

Muita keinoja varmistaa mainosten näkyvyys hakutulossivulla

Kaikki kilpailijoiden tekemät muutokset mainontaan voivat vaikuttaa mainosten näkyvyyteen Googlessa. Kun kilpailijoita on paljon, niin mainosten näkyvyys saattaa vaihdella todella paljon ja sillä on myös työllistävä vaikutus kun pitäisi koko ajan optimoida omia hintatarjouksia.

Google tarjoaa ratkaisuksi muutaman erityisen hintatarjousstrategian, joiden avulla voidaan varmistaa omien mainosten näkyvyys hakutulossivulla ja samalla välttyä hintatarjousten jatkuvalta manuaaliselta säätämiseltä.

Nämä hintatarjousstrategiat ovat:

  • Kohdesijainti hakusivulla (Target search page location)
  • Näkyvyys ennen muita (Target outranking share)
  • Näyttökertojen osuuden tavoite (Target impression share)

Tarvitsetko osaavan markkinointikumppanin kehittämään mainontaasi?

Me LumoLinkilla toteutamme Google Ads -mainontaa kaiken kokoisille yrityksille lukuisilla eri toimialoilla. Keskitymme tulosten saavuttamiseen ja kehitämme mainontaa dataan ja analytiikkaan perustuen. Ota yhteyttä!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi