< Takaisin blogiin

15/11/2017

Case: Lisäpotkua Hämeen linnan Halloween-kierrosten mainontaan

Hämeen Linna Halloween
Kansallismuseosta otettiin taannoin yhteyttä LumoLinkiin, sillä heillä oli tulossa mielenkiintoinen tapahtuma Hämeenlinnan Hämeen linnassa. Halloweenin aikana järjestetään perinteiseen tapaan Halloween-kierroksia, joissa ihmisiä vähän pelotellaan. Huippusuositut kierrokset myydään täyteen nopeasti.

Suomen keskiaikaisiin valtakunnanlinnoihin kuuluvan Hämeen linnan Halloween-kierroksia haluttiin promota Facebookissa ja mahdollisesti myös Instragramissa. Aiemmin tapahtumaa varten oli tehty yksinkertainen GIF-animaatio (Graphic Interchange Format), jossa oli lepakkoja. Nyt meiltä kysyttiin, voisimmeko tehdä jotain parempaa todella nopealla aikataululla.

LumoLinkin tehtävänä oli miettiä, miten saataisiin tehtyä hyvä mainos sosiaaliseen mediaan. Somessa täytyy yleensä olla jotain kivaa, hauskaa ja mielenkiintoista. Jokin semmoinen kiva juttu, mitä näytetään mainoksessa ja mikä saa huomiota. Jos mainos on hyvä ja mukava, sitä mahdollisesti jaetaan. Tähän pyrittiin nytkin.

Vanhan animaation tilalle lyhyt ja ytimekäs mainosvideo

 

Tervetuloa Hämeen linnaan!

Ensilumi satoi ja pyhäinpäivä on ovella. Kaipaatko jännityksen väristyksiä kylmää karkottamaan? Tule mukaan Hämeen linnan kauhukierrokselle kokemaan mitä kaikkea puistattavaa linnan uumenista tällä kertaa löytyy. Hämeen linnan Halloween-kierrokset 4.11.2017 klo klo 18.30, 19.30, 20.30 ja 21.30. K-18.
Ilmoittaudu tästä: https://bit.ly/2lhJHmd
#halloween #kekri #pyhäinpäivä #jännitys #kauhu

Posted by Häme Castle – Hämeen linna on Thursday, October 26, 2017

 

Graafikkomme otti haasteen vastaan ja teki videon. Video on hyvin yksinkertainen. Ideanamme oli tehdä todella lyhyt video, jonka oli määrä tulla jakoon Hämeen linnan Facebook-sivulle ja jolla yksinkertaisesti mainostettaisiin Halloween-kierroksia.

Videolla saatiin lisäpotkua Hämeen linnan Facebook-sivulle postattuun julkaisuun, joka ei ollut varsinainen mainos. Facebook-julkaisu sai lyhyessä ajassa poikkeuksellisen paljon tykkäyksiä – lähes kaksi kertaa tavanomaiseen määrään verrattuna. Kyseessä oli niin sanottu orgaaninen postaus eli julkaisu, jota ei buustattu rahalla. Tätä kirjoitettaessa julkaisun on nähnyt yli 3500 ihmistä. Muissa julkaisuissa on tykkäyksiä, mutta ei juurikaan jakoja. Muista poiketen tätä videollamme höystettyä julkaisua on jaettu kymmeniä kertoja. Postaus on saanut poikkeuksellisen paljon jakoja verrattuna muihin postauksiin ja myös siitä tykänneiden määrä on normaalia suurempi.

Meiltä pyydettiin lähinnä vain pientä päivitystä vanhaan mainokseen, mutta teimmekin aika nopeasti videon, johon asiakkaamme oli todella tyytyväinen. Aikataulu oli melkoisen tiukka. Siitäkin huolimatta ylitimme asiakkaamme odotukset. Vain muutamasta asiakkaalla olleesta kuvasta keksimme konseptin ja haimme siihen visuaalisia elementtejä – kuvia ja myös musiikkia. Lopputulos oli some-julkaisu, joka on huomattu ja saanut aktivoitua ihmisiä.

Tarvitseeko sinunkin yrityksesi pieniä videoklippejä sosiaaliseen mediaan? Älä epäröi ottaa yhteyttä LumoLinkiin, niin laitetaan some-asiat viimeisen päälle kuntoon.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi