< Takaisin blogiin

13/08/2019

Case Promilless: Vauhtia tuotemyyntiin innovatiivisilla markkinointiratkaisuilla

Promilless case study artikkelikuva
Nettisivujen lisäksi loimme Promillessille promillelaskurin, joka saa potentiaaliset asiakkaat saapumaan heidän sivuilleen yhä uudestaan ja uudestaan.

Joskus mainostajat kohtaavat asiakkaita, joiden tuotteille tai palveluille ei sovi perinteinen markkinointi. Tällöin perusteellinen taustatutkinta ja tilanteen tarkasteleminen uusista näkökulmista voi tuottaa parhaimmillaan innovatiivisia ideioita, jotka ovat hyödyksi yritykselle vielä vuosiksi eteenpäin. Saimme kokea tällaisen ahaa-elämyksen oululaisen Goodwiller Oy:n Promilless-tuotteen kanssa.

Goodwiller Oy on oululainen teknologia-alan start up, joka kehittää itsediagnostiikkatuotteita kuluttajakäyttöön. Heidän tuotteensa Promilless mittaa syljen alkoholipitoisuuden kielestä ja ilmoittaa, onko tuotetta käyttänyt henkilö ajokunnossa vai ei. Goodwiller Oy voitti tuotteellaan Tuottava Idea -kilpailun kansallisen yrityssarjan.

Promilless-promilletestin banneri
Promilless on Goodwiller Oy:n luoma ja tuottama promilletesti, joka mittaa syljen alkoholipitoisuuden.

Innovatiivisella idealla tehoa markkinointiin

Promilless-tuotteen markkinoinnissa oli haastavinta ajoittaa markkinointi siten, että ihmiset näkisivät tuotteen mainoksen juuri silloin kuin eniten tuotetta tarvitsevat ja ostavat sen tarpeeseensa. Usein edellisenä iltana juhlineiden ihmisten tarvitsee selvittää ajokuntonsa nopeasti, eikä aikaa tuotteiden tilaamiselle ole. Siksi tavallinen avainsanamainonta Google Adsissa olisi vain kuluttanut asiakkaan mediabudjetin nopeasti loppuun.

Laajan hakusanatutkimuksen jälkeen totesimme, että alkoholitesterin sijaan ihmiset hakevat Googlesta krapula-aamuina alkoholilaskuria, jonka avulla voi selvittää veren tämän hetkistä alkoholipitoisuutta. Tämän ymmärrettyämme ehdotimme Goodwillerille, että rakentaisimme Promilless-tuotteen ympärille täysin oman alkoholilaskurin ja markkinoisimme tuotetta vaivihkaa laskurin yhteydessä.

Promilless kotisivu
Promillessin kotisivu on yksinkertainen ja selkeä.

Loimme Promillessille mahdollisimman käyttäjäystävällisen alkoholilaskurin, jonka avulla käyttäjä voivat saada suuntaa antavaa tietoa heidän verensä sen hetkisestä alkoholipitoisuudesta. Laskuriin syötetään sukupuoli, paino ja alkoholin juomisen aloitus- ja lopetusaika. Sen jälkeen tulee valita juodut alkoholit ja laskuri laskee, mikä oli veresi alkoholipitoisuus silloin kun lopetit juomisen ja milloin olet taas ajokunnossa. Koko laskurin on tarkoitus olla viihdyttävä ja informatiivinen, sekä samalla kehottaa lopettamaan arvailu ja ostamalla ensi kertaa varten luotettava alkoholitesti.

Promilless-alkoholilaskuri on erittäin käyttäjäystävällinen. Sen avulla voi arvioida ajokuntoaan luotettavasti.

Teimme Promilless-laskurin lisäksi koko Promilless-nettisivuston ja lisäksi Goodwiller Oy:lle kotisivut. Molemmat sivut ovat tehty WordPressillä, mutta laskuria varten tarvittiin toisenlaista teknologiaa. Laskuri tehtiin Ember-nimisellä työkalulla, joka keskustelee WordPressin kanssa rajapinnan kautta. Yksinään WordPressin kanssa ei olisi voitu luoda laskuria, johon käyttäjät saavat itse syöttää omat arvot.

Goodwiller Oy:n nettisivustolta kuvakaappaus
Goodwiller Oy:n nettisivun ulkoasun on tarkoitus henkiä ammattimaisuuta. Tämä onnistui värien valinnalla ja jättämällä paljon tilaa eri elementtien väliin.

Promilless-nettisivu ja -verkkokauppa

Promillessin nettisivu tukee monikielisyyttä ja on responsiivinen. Lisäksi loimme Promillessille verkkokaupan, josta on helppo tehdä ostoksia. Koska verkkokaupassa on vain yksi tuote, sen voi ostaa saman tien tuotesivulta, eikä useita eri vaiheita tuotteen ostamiseen tarvita. Kun potentiaalinen asiakas painaa ”Lisää ostoskoriin” sivu skrollaa automaattisesti alaspäin siihen kohtaan, mihin ostajan osoitetiedot ja muut tarvittavat tiedot tulevat.

Promillessin verkkokauppa on äärimmäisen yksinkertainen. Koska tuotteita ei ole yhtä enempää, oli verkkokauppaan helppo luoda niin sanottu ”on page check out”, jossa asiakkaat pääsevät maksamaan ostoksensa tuotesivulla.

Verkkokauppa on lisäksi integroitu Åland Postin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun Promillessin verkkokaupassa tehdään tilaus, sen tiedot menevät suoraan Åland Postiin, joka lähettää tuotteen eteenpäin asiakkaille. Tämä helpottaa valtavasti Goodwiller Oy:n työtaakkaa, sillä he voivat keskittyä tuotekehitykseen ja markkinointiin tilausten prosessoinnin sijaan. Åland Postin käytössä on myös toinen huomattava etu: Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen, joten verotus kevenee.

Lopuksi

Vaikka tuote tai palvelu olisi kuinka hyvä tahansa, sitä ei ole välttämättä helppoa markkinoida. Siksi on tärkeää valita kumppaniksi mainontaan joku, jolla on vankka kokemus markkinoinnista. Yksinkertaista olisi maksaa ainoastaan Google hakusanamainonnasta, mutta aina sillä ei päästä pitkälle. Jos sinun tuotteesi tai palvelusi on vailla huikeita markkinointi-ideoita (kuten Promillessin promillelaskuri), ota yhteyttä! Keksitään yhdessä sinun tuotteillesi oikea tapa markkinoida.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi