< Takaisin blogiin

16/06/2017

Case Torpanpiha: WordPress-sivustolta multatilaukset sähköisesti

Torpanpiha WordPress sivusto
Hyvinkään Tieluiska Oy on suurimpia multatoimittajia ja -valmistajia Suomessa. Torpanpiha®-tuotteet, toisin sanoen korkealaatuiset ainekset puutarhan pohjustukseen, ovat heille kunnia-asia. Heidän kauttaan ammattilaisten suosimaa multaa on saatavissa suoraan kotipihoille tuotuna, sillä kotipuutarhureille laadukasta multaa toimitetaan irtotavarana suoraan kotiin. Tuotteita on myös noudettavissa multa-asemilta joko Vantaalta tai Espoosta.

Hyvinkään Tieluiska Oy halusi tehdä Torpanpiha®-tuotteiden myynnistä kuluttajilla entistä enemmän sähköistä. Kaupankäynnin tuli olla niin pitkälle automatisoitua kuin suinkin vaan mahdollista. Aiemmin eniten henkilöstöresursseja ja työtä vaati tilausten vastaanotto puhelimitse. Asiakkaat soittivat ja tilasivat puhelimessa, jolloin piti keskustella, mutta ennen kaikkea tuli pystyä antamaan hinta-arvio puhelimitse. Nyt haluttiin tehostaa ja sähköistää tilausprosessia sekä tarjota asiakkaille mahdollisuus laskea hinta itse – luonnollisesti ilman ainuttakaan puhelinsoittoa.

Kaupankäyntiä tehostamaan tuotteiden tarve- ja hintalaskuri

Ratkaisuksi tarpeisiin teimme uudistuksen sivustolle https://torpanpiha.fi. Visuaalisesti ja teknisesti uusitun verkkosivuston moottorina hyrrää WordPress. Keskeistä on mahdollisuus tilata multaa ja muita tuotteita suoraan sivujen kautta. Tarvittavan mullan määrän selvittämistä ja tilaamista auttaa suuresti uusi laskuri, joka on todella paljon sekä myyjää että ostajaa helpottava apuväline.

Tuotteiden tarve- ja hintalaskurin tehtävä on hyvin yksinkertainen. Sen avulla asiakas voi laskea rahteineen hinnan ennakkoon. Jos hinta miellyttää, tilauksen voi laittaa heti menemään. Laskuri on toteutettu siten, että kaikki sen käyttämät laskuparametrit ovat hallittavissa WordPressin hallintapaneelin kautta. Taustalla laskuri keskustelee rajapinnan kautta WordPressin kanssa. Vaikka laskuri onkin osa nettisivua, se on siitä huolimatta erillinen JavaScript-sovellus, jossa on käytetty avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Ember.js:ää. Sama rajapinta on käytössä esimerkiksi LinkedIn-palvelussa ja monissa muissa, joten kyseessä on varsin näppärä ja monipuolinen ratkaisu.

GIF

 

Toteuttamamme laskuri toimii siten, että ensin valitaan toimitusalue ja sen jälkeen tuote (multa tai kuorikate sekä haluttu tyyppi). Asiakkaan lomakkeeseen syöttämän alueen pituuden ja leveyden sekä multa- tai katekuorikerroksen paksuuden perusteella laskuri laskee, paljonko multaa tai katekuorta todellisuudessa tarvitaan. Tarvittava määrä ja se, paljonko haluttu määrä valittua tuotetta tulee maksamaan, ovat heti nähtävissä.

Toimitustapaa havainnollistamaan laskuriin on liitetty myös sekä hyödyllinen että hauska yksityiskohta. Nimittäin laskuri automaattisesti näyttää, millainen auto tilattavaa multakuormaa olisi tulossa tuomaan. Jos tilataan vähän, vaikkapa vain viisi kuutiota, siinä näytetään säkkiä. Jos tilataan esimerkiksi seitsemän kuutiota, kerrotaan toimituksen tulevan nuppikuormana yhdellä autolla ilman peräkärryä. Jos taas ollaan aikeissa tilata 20 m3, näytetään auto ja peräkärry. Mikäli aiotaan tilata todella runsaasti tai tilattava määrä on erittäin vähäinen, annetaan ohjeet, joiden mukaan toimimalla tilauksen pystyy tekemään ikään kuin räätälöitynä.

Kun tilaaja on saanut syötettyä tietonsa ja lähetettyä tilauksen, tarkastetaan, että kaikki vaaditut lomakekentät on täytetty. Tilaus lähtee sähköisesti myyntihenkilölle, joka jatkaa myyntiprosessia. Laskuri palvelee samanaikaisesti sekä asiakasta että Hyvinkään Tieluiska Oy:tä. Asiakkaalle se tarjoaa nopean ja vaivattoman tavan saada tietää, paljonko tilaus maksaa kuljetuksineen kaikkineen. Myös se kaikista tärkein asia, nimittäin varsinaisen tilauksen teko, onnistuu vaivatta.

Asiakkaan lisäksi helpotusta myös myyjälle

Myyjän kannalta Torpanpiha®-tuotteiden myynnin digitalisoituminen helpotti kaupantekoa ja vapautti henkilöstöresursseja. Hyvää on etenkin se, että uusien sivujensa ja niillä olevan laskurin myötä Hyvinkään Tieluiska Oy saa jokaisen verkossa tehdyn tilauksen suoraan sähköisessä muodossa. Kun yksittäinen tilaus tulee sähköisesti yrityksen myyntihenkilölle, mukana ovat kaikki hänen tarvitsemansa tiedot aina toivottua toimitusaikaa myöten. Verkkosivujen uudistuksen yhteydessä tehty kehitystyö vähentää manuaalisen työn tarvetta ja määrää huomattavasti.

Torpanpiha lomake

Me LumoLinkillä vastasimme uudistetun sivuston uusitun ilmeen luonnista, teknisestä toteutuksesta ja testauksesta. Torpanpiha®-tuotteiden verkkosivujen, jotka ovat turvalliset ja SSL-suojatut, alustana toimii WordPress. Kuten niin monien muidenkin toteuttamiemme WordPress-pohjaisten sivustojen kohdalla, niin myös tässä yhteydessä ylläpito on hoidettu WP-palvelun avulla. Tämä tuttu ja turvallinen valinta on mielestämme Suomen paras WordPress-hostingiin keskittyvä palveluntarjoaja.

Tarvitseeko sinunkin yrityksesi sivuilleen hyvää laskuria, jolla asiakas voisi tehdä tilauksen aiempaa helpommin? Tai oletko kenties miettinyt myyntiprosessin digitalisointia? Ole meihin yhteydessä, niin me autamme liiketoiminnan sähköistyksessä ja sen muussa kehityksessä.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi