< Takaisin blogiin

27/02/2017

Autolle.com sivuston uudistus

Projektin esittely

Vuoden 2016 loppupuolella toteutimme Autolle.comin uudet nettisivut. Tarkoituksena oli luoda asiakkaan tarpeisiin taipuva sivusto, johon sisältyi keskeisenä osana verkkokauppa.

Autolle.com on Euroopan johtavia autokaupan digitalisoijia, jonka verkosto kattaa koko Suomen. Vuonna 2014 perustetulla yrityksellä on Auto Rahaksi -palvelu, jonka ansiosta varasto pysyy pienenä mutta valikoima laajana. Autolle.comin palveluihin kuuluvat myös autotarkastus, ilmainen kotiinkuljetus, rahoitus, laaja valikoima A-turvapalveluita sekä A-Leasing -palvelu.

Projekti toteutettiin tiukalla aikataululla: asiakas oli osallistumassa messuille, joiden yhteydessä uusi sivusto verkkokauppoineen oli tarkoitus tuoda markkinoille. Viimeinen työpäivä venyi pitkälle yön tunneille. Tärkeintä meille oli kuitenkin, että Autolle.com pääsi messuilla esittelemään uuden verkkokauppansa.

Teknologia

Toteutimme sivuston WordPressillä ja liitimme siihen verkkokauppa-alustan, jonka rakensimme alusta loppuun itse.

Sivuston melko yksinkertaisen ulkokuoren alla on piilossa monenlaista integroitua teknologiaa: sieltä voi paitsi suoraan ostaa auton, myös mm. maksaa varausmaksun ja hakea autolainaa. Näitä ominaisuuksia varten liitimme verkkokauppaan Paytrailin maksupalvelun ja Santanderin autolainamahdollisuuden. Verkkokauppaan integroitiin myös tekstiviesti- ja sähköposti-ilmoitukset.

Sivusto käyttää https:ää, eli kaikki tiedot, jotka asiakas lomakkeisiin kirjoittaa, välittyvät Autolle.comille salattuina. Salaus on vahvuudeltaan samaa luokkaa kuin mitä esimerkiksi pankit käyttävät omissa järjestelmissään.

Ulkoasu

Sivuston ulkoasu suunniteltiin asiakkaan toiveiden mukaan ja siinä näkyvät mm. Autolle.comin brändivärit. Etusivulla huomio kiinnittyy ensimmäisenä videoon, jonka lisäämistä ehdotimme heti projektin alkuvaiheessa. Ajattelimme, että se toisi esiin Autolle.comin tärkeimmän kilpailuedun: heidän henkilöstönsä ja asiakaspalvelunsa. Myös Autolle.com innostui ajatuksesta tuoda työntekijöitä näkyvämmin esiin, ja video toteutettiin.

Sivusto on responsiivinen ja toimii sujuvasti eri päätelaitteilla. Kun se avataan pienellä laitteella (esim. kännykällä), ei etusivun video lähde itsestään pyörimään – se latautuu ainoastaan isommalla laitteella katsottaessa.

Projektin yhteydessä loimme asiakkaalle myös 28 erilaista kuvaketta, joita he voivat käyttää muuallakin kuin netissä. Lisäksi teimme 14 erillistä, uniikkia sivunäkymää, joihin kuuluivat esimerkiksi etusivu ja blogi.

Autohaku

Tärkeimmässä roolissa Autolle.comin sivustolla ovat tietenkin autot. Siksi panostimme erityisesti hakutoimintoon ja hakua helpottavaan filtteröintiin, jonka halusimme kehittää mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi.

GIF

Lainalaskuri

Panostimme myös lomakkeeseen, jonka asiakas täyttää laittaessaan autonsa myyntiin, ja kehitimme laskurin, josta saa suuntaa-antavia tietoja autolainasta.

GIF

Konversioseuranta

Lisäsimme myös Pikayhteys-toiminnon ja Ota yhteyttä -lomakkeen useisiin kohtiin sivustolla ja yhdistimme niihin kaikkiin konversioseurannan Google Analyticsiin. Asiakas voi itse hallinnoida lomakkeita tai lisätä uusia ja seurata, mistä lähteistä konversioita tulee parhaiten.

Nettisivun latausnopeus

Projektiin liittyi muutamia teknisiä haasteita. Ensinnäkin halusimme minimoida etusivun latautumisajan, mutta samalla autoja piti pystyä selaamaan niin nopeasti kuin mahdollista. Ratkaisimme tämän ottamalla käyttöön teknologian, jossa autojen pikkukuvat ladataan vasta, kun käyttäjä skrollaa niiden kohdalle. Sivu latautuu erittäin nopeasti, kun kuvat ilmestyvät näkyviin vähän kerrallaan. Näin voidaan tuoda kaikki myynnissä olevat autot näkyviin kasvattamatta etusivun kokoa mahdottomaksi.

Myös hakuun liittyvän filtteröinnin kehittämisessä oli omat haasteensa, jotta olisimme saaneet siitä mahdollisimman käyttäjäystävällisen. Emme esimerkiksi halunneet etusivun latautuvan uudestaan hakukriteerien valinnan jälkeen. Tärkeää oli myös, että järjestelmä muistaisi kävijän sinne aiemmin syöttämät kriteerit. Monet käyvät sivustolla useita kertoja tarkkailemassa esim. tiettyä automerkkiä, ja käyttökokemuksesta tulee miellyttävä, kun valinnat on tallennettu selaimen muistiin. Kehittämämme filtteri toimii samalla tavalla myös mobiilissa.

Teimme sivustolle myös erillisen näkymän, jota voi käyttää laskeutumissivuna maksetulle mainonnalle. Asiakkaalla voi olla käytössään useampia tällaisia sivuja yhtä aikaa. Yhteydenottolomakkeiden lisäksi sivustolle integroitiin myös live chat.

Jotta Autolle.com -sivusto toimisi mahdollisimman nopeasti, yhdistimme sen Cloudflareen ja sijoitimme sen WordPress-partnerimme WP-palvelun palvelimelle. WP-palvelu on kotimainen pilvipalvelu, jonka kanssa olemme toimineet jo pitkään ja jota pidämme Suomen parhaana WordPress-palvelintilan tarjoajana. Heidän palvelunsa on optimoitu WordPressille, ja myös sivuston päivitykset sekä varmuuskopiointi tapahtuvat automaattisesti heidän kauttaan, mikä helpottaa asiakkaan työtä jatkossa.

Testaus

Sivuston testaukseen meni aikaa yli 30 tuntia. Testasimme sivuston viidellä eri käyttöjärjestelmällä ja yhdeksällä selaimella varmistaaksemme, että kaikki varmasti toimii kuten pitää.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi