< Takaisin blogiin

05/02/2019

Suurimmat some-trendit vuonna 2019

Kansikuva suurimmat some-trendit vuonna 2019
Jos et vielä tiedä markkinointisi suuntaa vuotena 2019, valitse artikkelista yrityksellesi sopivat vaihtoehdot!

Mikä on yrityksesi markkinoinnin suunta alkaneena vuonna? Aiotko panostaa uusiin sosiaalisiin medioihin tai alkaa pihistellä vanhojen budjeteista? Tiivistimme Bufferin tekemän State of Social 2019 -artikkelin, jossa kurkisteltiin 1 800 brändin markkinavastaavien suunnitelmia tällä vuodelle. Heiltä kysyttiin muun muassa mitkä ovat suurimmat some-trendit vuodelle 2019.

Some-trendit vuonna 2019

Some-trendit vuonna 2019 -infograafi
Klikkaa kuva suuremmaksi!

Tarinat

Oletko huomannut, että Snapchatin jalan jäljissä useat sosiaaliset mediat perustivat Tarinat -toiminnon? Muun muassa Instagram, Facebook ja WhatsApp seurasivat perässä. Eikä ihme, sillä tutkimuksen mukaan 57% brändeistä totesivat tarinoiden olevan tehokkaita tai jonkin verran tehokkaita.

Tarinat ovat yleensä videoita tai muuta sisältöä, jotka näkyvät seuraajille vain 24 tuntia. Tämän jälkeen ne poistuvat kokonaan. Brändien on mahdollista mainostaa tarinoissa ja 61% brändeistä aikookin sijoittaa enemmän tarinamainontaan vuonna 2019.

Viestisovellukset

Vain vajaa 29% käyttää viestisovelluksia kuten WhatsAppia ja Messengeriä asiakkaiden sitouttamiseen. Viestisovellusten käyttö on äärimmäisen kustannustehokas ja nopea keino rakentaa suhde asiakkaiden kanssa, mutta silti noin 50% markkinoijista ennustaa, ettei heidän brändinsä ota viestisovelluksia käyttöön asiakasmarkkinoinnissa.

Olisiko viestisovellusten käyttäminen kannattavaa sinun brändillesi? Esimerkiksi Social Chain toteaa WhatsAppin olevan erittäin tehokas viestintä väline, sillä 98% viesteistä avataan ja linkkien avaamisprosentti on 25%. Klikkaamalla linkkiä pääset liittymään heidän WhatsApp-ryhmäänsä, jos haluat paremmin ymmärtää, mistä tässä on kyse.

Mikrovaikuttajat

Yli kolmasosa brändeistä oli käyttänyt mikrovaikuttajia markkinoinnissaan. Mikrovaikuttajat, ovat ihmisiä, jotka ovat keränneet sosiaalisessa mediassa suuren määrän seuraajia. Heidän kanssaan voi solmia sopimuksen, jossa mikrovaikuttaja promoaa brändiä tai sen tuotteita. Mikrovaikuttajalle maksetaan palkkio ja brändi hyötyy konversioiden muodossa.

68% markkinoijista, joilla oli kokemusta mikrovaikuttajista, totesivat sen olleen tehokasta tai jonkin verran tehokasta. 25% markkinoijista eivät olleet varmoja mikrovaikuttajien tehokkuudesta, mutta 88% aikoo investoida mikrovaikuttajiin vuonna 2019.

Videot

Vajaa 15% markkinoijista ei julkaise koskaan videoita. Määrä on laskenut vuodesta 2018, jolloin 25% ei julkaissut videoita lainkaan. Lähes 37% brändeistä julkaisee kuukausittain videosisältöä, kun taas noin 24% julkaisee videoita viikoittain!

Facebook on kaikkein yleisin videoiden julkaisualusta (81%) ja Youtube seuraa toisena (62%).

Some-markkinointi

Vajaa 90 prosenttia brändeistä toteaa sosiaalisen median olevan erittäin tärkeää tai jonkin verran tärkeää heidän markkinointistrategiassaan. Kuitenkin vajaa 20% ei tiedä, miten somemarkkinoinnin vaikutusta mitataan. Jos sinä et tiedä, miten somemarkkinointisi tehoaa, ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä, mikä sen vaikutus on!

Lopuksi

Tutkimuksen perusteella lienee turvallista sanoa, että yrityksen tulisi panostaa sosiaaliseen mediaan ja kehittää yhteneväinen sosiaalisen median strategia. Ei kuitenkaan kannata rynnätä suinpäin tekemään muutoksia tämän tutkimuksen perusteella ja alkaa tuottaa uusille kanaville sisältöä, vaan on parempi valita muutama sosiaalinen media ja keskittyä niihin.

Tiedätkö sinä jo mihin suuntaan some-markkinointisi painottuu vuonna 2019? Jos et tiedä ja tarvitset asiantuntevaa näkemystä, laita viestiä! Haluamme auttaa sinua menestymään tänä vuonna.

Mitkä some-trendit aiot ottaa käyttöön vuonna 2019? Laita kommenttia!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi