< Takaisin blogiin

24/06/2019

Tehosta sähköpostimarkkinointia – lisää GIF uutiskirjeeseen!

Artikkelikuva GIF uutiskirje
Oletko sinä saanut koskaan GIF:llä varustettua uutiskirjettä?

Millainen on täydellinen uutiskirje? Se on visuaalisesti näyttävä ja herättää lukijassa tarpeen tarttua tilaisuuteen. GIF:t ovat

Tiesitkö, että GIF:t ovat olleet olemassa jo yli kolmekymmentä vuotta, eikä niiden suosio horju. Päin vastoin, GIF:ille löytyy jatkuvasti uusia käyttötarkoituksia. Niitä käytetään erilaisissa markkinointitarkoituksissa ja viime aikoina ne ovat levinneet kommunikaatiosovelluksiin, kuten WhatsAppiin ja Messengeriin.

Kirjoitimme aiemmin, miten voit käyttää GIF:iä Facebook-mainonnassa, mutta tällä kertaa paljastamme sinulle, miten voit kasvattaa uutiskirjemarkkinoinnin tulosta GIF:llä.

Miksi juuri GIF?

GIF eli Graphics Interchange Format on videon ja kuvan välimaasto. Kuvat vaihtuvat niin nopeasti, että lopputulos vaikuttaa animaatiolta. GIF:n pyörittämiseen ei tarvitse paljoa muistia, joten yleensä ne pyörii hitaimmillakin internet-yhteyksillä ja kaikilla selaimilla. Videot yleensä vaativat toimiakseen nopean yhteyden ja riittävästi muistia.

Jakob Nielsenin tekemän tutkimuksen mukaan ihmiset lukevat keskimäärin vain 28% nettisivuille kirjoitetusta tekstistä, joten olisi sulaa hulluutta täyttää sivusto tekstillä ja toivoa, että se riittäisi. Beckmannin ja Willasin mukaan taas ihminen kiinnittää todennäköisesti huomiota liikkuuviin kuviin ja valoihin paikalla olevien sijasta. On siis tärkeää viestiä muillakin kuin vain kirjallisin keinoin.

GIF:ien avulla voit tuoda esiin brändisi persoonallisuutta tai esitellä vinkin tai jonkin tuotteen käyttötarkoituksen yksinkertaisesti.

Erotu GIF:n avulla uutiskirjemainonnassa

Loimme Orca Echolle uutiskirjeen, jossa käytimme GIF:iä. GIF:n tarkoitus on tuoda esille tuotteen ominaisuus. Uutiskirje lähetettiin palvelutaloille ja vanhainkodeille, joilla mahdollisesti olisi käyttöä wc-istuimille, jotka pystyvät nostamaan wc:n käyttäjän takaisin pystyyn.

GIF uutiskirjeestä joka kuvaa Orca Echon toimintaa
Orca Echon uutiskirjeessä käytetty GIF.

Useat brändit ovat huomanneet GIF:n tuoneen menestystä uutiskirjemainontaan. Esimerkiksi DELL:n uutiskirjekampanja toi 109% enemmän tuottoa, kun uutiskirjeissä käytettiin GIF:iä. DELL pystyi GIF:n avulla mainiosti tuomaan esille, miten heidän uusi kannettava tietokoneensa muuntui tabletiksi käden kääntessä. DELL:n käyttämä uutiskirje on nähtävissä täällä.

Näin luot GIF:n

GIF:n luomiseen on monia eri tapoja, voit käyttää siihen erilaisia ilmaisia internet-työkaluja tai esimerkiksi Adobe Photoshopia. Muutamia ilmaisia työkaluja on Make a GIF ja Giphy, joiden avulla voit luoda GIF:ejä videoista tai kuvista. Toinen hyödyllinen työkalu GIF:ien luomiseen on Canva. Sen avulla voit luoda grafiikat, jotka haluat GIF:säsi näkyvän.

GIF:n luominen Giphyllä

GIF:n lisääminen uutiskirjeeseen

GIF:n lisääminen uutiskirjeeseen vaatii ajoittain hieman ponnisteluita, sillä esimerkiksi Canva ei tue .gif-tiedostoja. Jos luot uutiskirjeitä kuitenkin esimerkiksi MailChimpillä, on GIF:ien tuonti Giphystä yksinkertaista. Voit myös käyttää uutiskirjerakentajaa nimeltään Postcards. Se ei ole ilmainen, mutta saat sillä luotua näyttäviä ja juuri omanlaisiasi uutiskirjeitä.

Jos sinulla on puute inspiraatiosta, katso täältä upeimmat uutiskirjeet, joissa käyttettiin GIF:ejä! Pidemmän englanninkielisen version GIF:ien lisäämisestä uutiskirjeisiin löydät täältä.

Vältä suurimmat sudenkuopat

GIF:iä luodessa tai valitessa kannattaa olla huolellinen, sillä yliyrittäminen näkyy helposti. Älä käytä enempää kuin yhtä tai kahta GIF:iä yhdessä uutiskirjeessä, sillä GIF:t varastavat helposti huomion toisiltaan ja niiden tehokkuus heikkenee.

GIF:llä on myös teknisiä heikkoja kohtia. Vaikka useimmat sähköpostipalvelimet tukevat GIF:iä, Outlook 2007-2013 tekee siinä poikkeuksen. Voit kuitenkin välttää nolon ja epämääräisen uutiskirjeen sillä, että asetat GIF:n tärkeimmän sanoman ensimmäiseksi kuvaksi. Jos GIF ei toimi, uutiskirjeissä näkyy vain ensimmäinen kuva. Siksi kannattaa laittaa tarjous kokonaisuudessaan GIF:n ensimmäiseksi raamiksi.

Kun lataat GIF:iä uutiskirjeeseen, lataa se mahdollisimman pienikokoisena. Isompi ei välttämättä lataudu nopeasti ja kärsimättömät lukijat poistuvat nopeasti seuraavaan sähköpostiin.

Ota huomioon kohdeyleisösi. Joillain kohderyhmillä GIF voi olla sopimaton ja yhtäkkiset siirtymät ja värit voivat aiheuttaa vaikeuksia joillekin ihmisille.

Orca uutiskirje ilman GIF:iä
Orca lähetti tällaisen uutiskirjeen vanhainkodeille ja muille mahdollisille yhteistyökumppaneille, sillä erotuksella, että yläosan GIF liikkuu. Klikkaa tästä, jos haluat nähdä kuvan suurempana.

Lopuksi

GIF:t ovat aina olleet olemassa, eikä niiden suosio ole heikkenemässä. Sen takia kannattaa nyt ottaa härkää sarvista ja aloittaa niiden käyttö! GIF:n luominen on paljon helpompaa ja halvempaa kuin videon luominen, mutta se kuitenkin kertoo enemmän kuin staattinen kuva.

Jos sinua kiinnostaisi käyttää GIF:jä sähköpostimarkkinoinnissasi, mutta et tiedä miten, ota yhteyttä! Me keksimme varmasti luovan ja kustannustehokkaan keinon!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi