< Takaisin blogiin

03/05/2018

Testaa verkkosivustoja ilmaisella LumoLink kilpailija-analyysi työkalulla!

Olemme rakentaneet kevään mittaan ilmaista työkalua, jolla on mahdollista tehdä verkkonäkyvyysanalyysi mille tahansa sivustolle. Useimmilla yrityksillä on toki hyvät tiedot omasta sivustostaan esimerkiksi Google Analyticsin käytön kautta, mutta saman alan kilpailijoiden verkkonäkyvyyden tila on useimille yrityksille täysin hämärän peitossa. Kilpailijoiden sivustojen ja kävijäliikenteen analysointiin on toki olemassa ohjelmistoja, mutta ne ovat yleensä kuukaisimaksullisia ja maksavat satoja euroja.

LumoLink kilpailija-analyysi työkalun ominaisuudet

Rakentamamme työkalu on erittäin yksinkertainen käyttää ja se antaa hyvän yleiskuvan analysoitavan sivuston kävijämääristä. Tässä kohtaa on hyvä mainita, että kaikki luvut ovat suuntaa-antavia ja ei ole olemassa mitään keinoja saada täysin tarkkaa dataa ja vain sivuston omistaja tietää tarkat lukemat. Työkalu osaa kuitenkin tehdä arvion sivuston kävijämääristä perustuen saatavilla olevaan dataan. Olemme testanneet työkalua omilla sivustoillamme, joiden todelliset kävijämäärät ovat olleet 2000-40000 kävijää kuukaudessa ja työkalu on osannut antaa ilahduttavan tarkan arvion kävijämääristä. Työkalu antaa yleensä sitä tarkemman raportin mitä suurempi sivusto on kysessä. Pienten sivustojen ja uusien sivustojen kohdalla luvut eivät välttämättä ole yhtä tarkkoja sillä käytettävissä olevaa dataa on vähemmän.

Sivuston kävijämäärien lisäksi työkalu kertoo kävijöiden käyttäytymisestä sivustolla kuten siitä kuinka kauan aikaa kävijät keskimäärin viettävät sivustolla ja kuinka monta sivua kävijät keskimäärin selaavat. Työkalu kertoo myös mistä maista sivuston kävijät tulevat ja lisäksi liikenteet lähteet kohdasta selviää mistä kanavista sivuston kävijät tulevat.

Työkalun luoma raportti näyttää myös sivuston tärkeimmät orgaanisen liikenteen avainsanat sekä vastaavasti tärkeimmät AdWords-mainonnan avainsanat mikäli AdWords-mainonta on kyseisen sivuston kohdalla käytössä. Raportissa näytetään myös suosituimmat sosiaalisen median kanavat, joista sivusto saa kävijöitä.

Mitä hyötyä kilpailija-analyysi työkalusta on?

Useimmat yritykset haluaisivat varmasti tietää kilpailijoidensa sivustojen kävijämäärät puhtaasta uteliaisuudesta. Pelkkä kävijämäärä ei kuitenkaan ole yksinään kovin hyödyllinen tieto. Sen sijaan tieto siitä mistä kanavista kilpailija hankkii kävijänsä on jo paljon arvokkaampaa tietoa. Kilpailijan tärkeimmät orgaanisen liikenteen ja AdWords-mainonnan avainsanat tuovat todennäköisesti huomattavan määrän myyntiä. Jos kilpailijasi menestyy hankkimalla näkyvyyttä tietyillä avainsanoilla, niin voisitko sinä tehdä saman?

Testaa kilpailija-analyysi työkalua tästä!

Kilpailija-analyysin tekeminen on erittäin yksinkertaista. Sinun tulee vain syöttää testattava verkkotunnus ja sähköpostiosoitteesi ja saat sen jälkeen raportin sähköpostiisi noin 15 minuutin viiveellä. Klikkaa tästä kilpailija-analyysiin!

Kiinnostaako kattava kilpailija-analyysi kaikista kilpailijoistasi?

Ilmainen työkalumme kertoo paljon mielenkiintoista tietoa verkkosivustoista, mutta mikäli haluat saada kaiken mahdollisen tiedon kilpailijoidesi sivustoista, mainonnasta ja verkkonäkyvyyden tilasta ylipäätänsä, niin se vaatii hieman enemmän työtä ja järeämpiä työkaluja. Me LumoLinkilla pystymme tekemään kilpailija-analyyseja, joissa selvitetään kaikki avainsanat, joilla kilpailija näkyy Googlen hakutuloksissa, kaikki kilpailijan AdWords-mainokset ja paljon muuta. Lue lisää aikaisemmasta artikkelistamme kilpailija-analyysin hyödyntäminen hakukoneoptimoinnissa. Mikäli sinua kiinnostaa kattava kilpailija-analyysi tai vaikka oman sivustosi SEO-analyysi, niin ota yhteyttä ja katsotaan voisimmeko auttaa asian suhteen!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi