< Takaisin blogiin

23/04/2013

Tyyliä ja tekniikkaa – Eekoo.ru-sivusto

Ekoo.ru-sivuston taustalla vaikuttava LumoLink on oululainen interaktiivinen mainostoimisto, joka on erikoistunut paitsi sähköiseen markkinointiin, myös markkinoinnin Venäjä-näkökulmaan.

Kesällä LumoLink valittiin uuden eekoo.ru-sivuston toteuttajaksi. Tavoitteena oli luoda aidosti venäläisille käyttäjille suunnattu, venäjänkielinen sivusto, joka olisi mahdollisimman helposti muunneltavissa ja jatkokehitettävissä tulevaisuudessa. Venäläisillä käyttäjillä on omanlaisensa tottumukset, ja ne pyrittiin huomioimaan sivuston suunnittelussa: ulkoasun oli oltava selkeä, tyylikäs ja samalla kuitenkin heti etusivulla piti olla helposti saatavilla kaikki, mitä kävijä tarvitsee. Lisäksi ulkoasun täytyi olla Eekoon brändin mukainen.

LumoLinkiltä projektiin osallistuivat Artem Daniliants, Henri Sorsa, Felix Ippolitov, Jussi Räsänen ja Jarmo Kemppainen. Artem on yrityksen markkinointivastaava sekä Venäjän sähköisen markkinoinnin asiantuntija. Hän oli mukana suunnittelemassa sivuston toiminnallisuutta ja tuomassa venäläistä näkökulmaa.

Jarmo, LumoLinkin graafikko, toteutti sivuston ulkoasun. Jarmon monipuoliset taidot ulottuvat aina mainosvideoiden suunnittelusta kuvankäsittelyyn ja tulivat tarpeeseen tässä haastavassa tehtävässä. Henri puolestaan on käyttöliittymäsuunnittelija: hän vastaa kaikesta siitä, mitä loppukäyttäjä näkee. Hänen vastuullaan on varmistaa, että graafikon suunnittelema ulkoasu ja asiakkaan toiveet kohtaavat toisensa. 

Integraatio

Jussi ja Felix vastasivat tietojärjestelmä- ja palvelinpuolesta. Heidän suurin työpanoksensa oli järjestelmässä, joka mahdollisti integraation eekoo.ru-sivuston ja S-ryhmän kauppatietojärjestelmän välillä. Sen ansiosta aukioloajat sekä kauppojen sijainti, yhteystiedot ja muut tiedot päivittyvät sivustolle automaattisesti, kun ne muuttuvat palvelimella – näin sivusto pysyy aina ajan tasalla, eikä tietoja tarvitse erikseen sinne muuttaa.

Mobiili

Venäjällä tablet-laitteet ja älypuhelimet ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Suomeen tulevilla venäläisillä turisteilla on tapana usein ottaa mobiililaitteitaan mukaansa, ja sen vuoksi onkin erittäin tärkeää, että sivusto toimii ja näyttää hyvältä myös mobiilissa ja tablet-laitteissa. Eekoo.ru-sivulta löytyy lisäksi mobiililaitteita hyödyntävä kauppahaku, joka osaa älypuhelimen GPS:n avulla etsiä lähimmät kaupat. Jos venäläinen vaikkapa pysähtyy huoltoasemalle, jossa on ilmainen langaton verkko, hän voi yhdellä klikkauksella tarkistaa, mitä kauppoja ja muuta kiinnostavaa läheltä löytyy – eikä hänen tarvitse edes tietää, missä on.

Kullakin kaupalla on oma kauppasivunsa, jolta löytyy kuvia, tarjouksia sekä kaupan aukioloajat kuluvalla ja seuraavalla viikolla. Matkaa suunnitteleva venäläinen voi jo ennen lähtöään tarkistaa, mihin aikaan kiinnostavissa kaupoissa kannattaa mennä käymään. Kaupan tarjoamat palvelut on listattu kuvakkeina. Näin vierailija näkee jo tekstiä lukemattakin, mitä kauppapaikalta löytyy. Eekoo.ru-etusivulla on kätevästi nähtävissä valuuttakurssi, ulkolämpötila sekä liikennekamera, jonka avulla venäläinen voi tarkistaa, kannattaako matkaan lähteä vai ovatko tiet tukossa liikenteestä.

Kuten Suomessakin, myös Venäjällä hakukoneet ovat se tärkein tapa, jolla käyttäjät päätyvät uusille sivuille – erona on vain se, että Googlen sijasta valtaosa venäläisistä käyttää venäläistä Yandex-hakukonetta. Siksi LumoLink panosti sivuston toteutuksessa hakukonenäkyvyyteen nimenomaan venäläisissä hakukoneissa. Yksi merkittävä tekijä on sivuston fyysinen sijainti: eekoo.ru paitsi toimii .ru-domainin alaisuudessa, myös sijaitsee venäläisellä palvelimella.

Asiakkaan kommentit

Luovuutta, uskallistusta, monipuolista osaamista. Laatua, innovatiivisuutta, nuorekkuutta, kiinnostavuutta. Suosittelen lämpimästi!
– Katri Vesikko / Advertising Manager / Etelä-Karjalan Osuuskauppa

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi