< Takaisin blogiin

15/01/2019

Verkkosivuston konversioprosentti ja kuinka sitä parannetaan

konversioprosentti

Konversio tarkoittaa verkkosivustolla asetettua tavoitetta, joka voi olla esimerkiksi yhteydenottolomakkeen lähetys, ostos verkkokaupassa tai uutiskirjeen tilaus. 

Konversioprosentti lasketaan jakamalla konversioiden määrä sivuston kävijämäärällä. Jos yrityksen sivustolla on ollut kuukaudessa 3000 kävijää ja heistä 100 on täyttänyt yhteydenottolomakkeen, niin silloin yhteydenottolomakkeen konversioprosentti on 3,33%. Sivustolla voi olla samanaikaisesti käytössä useita eri konversiotavoitteita.

Mikä on hyvä konversioprosentti?

Se mikä on hyvä konversioprosentti riippuu täysin alasta, tuotteesta tai palvelusta. Verkkokauppojen kohdalla konversioprosenttia pidetään yleisesti hyvänä, jos se asettuu 2-5% välimaastoon. Toki monilla verkkokaupoilla kuten Amazonilla konversioprosentti on tätä suurempi.

Konversioprosenttia parannetaan konversio-optimoinnilla

Konversioprosenttia voidaan parantaa joko hankkimalla sivustolle laadukaampia kävijöitä tai muokkaamalla sivustoa konversio-optimoinnin avulla. 

Konversio-optimointi on usein todella kannattavaa, sillä konversio-optimoinnin avulla saadaan varmistettua se, että nykyisistä kävijämääristä sekä markkinointiin sijoitetusta ajasta ja rahasta saadaan kaikki irti. 

Kävijöiden laadun parantaminen

Kävijöiden laadun parantaminen ei ole sivustolla tehtävä konversio-optimointitoimenpide, mutta kävijöiden laadun parantaminen on silti yksi tehokkaimmista tavoista nostaa konversioprosenttia. Kävijöiden laatua voidaan parantaa tuottamalla laadukasta sisältöä sivuston kohderyhmälle ja panostamalla maksullisen mainonnan laatuun. 

Kävijät konvertoituvat yleensä parhaiten kun heidät voidaan tavoittaa silloin kun he etsivät yrityksen tarjoamaa tuotetta tai palvelua Googlesta. Kävijöiden tavoittaminen onnistuu tällöin parhaiten hakukoneoptimoinnin ja/tai hakusanamainonnan avulla.

Laskeutumissivun parantaminen

Laskeutumissivun konversio-optimointi on yksi toimivimmista keinoista nostaa konversioprosenttia. On tärkeää, että kävijä löytää laskeutumissivulta helposti ratkaisun ongelmaansa ja laskeutumissivulla on selkeä toimintakehote kohti konversiota.

Laskeutumissivun konversio-optimoinnissa voidaan hyödyntää A/B testausta, joka tarkoittaa sitä, että laskeutumissivusta testataan kahta hieman toisistaan poikkeavaa versiota. Kun dataa on kertynyt riittävästi luotettavien johtopäätösten tekemiseksi, niin voidaan katsoa kumpi versioista on tuottanut paremmin konversiota.

Hyvältä laskeutumissivulta pitäisi löytyä ainakin seuraavat komponentit:

  • Ratkaisu potentiaalisen asiakkaan ongelmaan
  • Myyntiargumentti ja arvolupaus (value proposition)
  • Toimintakehoite
  • Konversiotavoite

Ongelmakohtien tunnistaminen ja esteiden poistaminen konversioiden tieltä

Verkkosivustoilla on usein konversioprosenttia heikentäviä ongelmakohtia ja esteitä. Esimerkiksi verkkokaupan kohdalla konversioprosenttia heikentäviä ongelmakohtia voivat olla pakollinen kirjautuminen tai maksutapojen vähyys.

Potentiaalisia ongelmakohtia voidaan tunnistaa analytiikka- ja heatmap-työkalujen avulla. Esimerkiksi Google Analyticsin avulla on mahdollista seurata missä vaiheessa ostoprosessia prosessi useimmiten keskeytyy. Heatmap-työkalujen avulla voidaan nähdä tarkemmin kuinka kävijät käyttäytyvät sivustolla, mitä elementtejä he klikkaavat ja paljon muuta hyödyllistä tietoa. 

Lue lisää laskeutumissivun konversio-optimoinnista

Kirjoitimme aikaisemmin case-esimerkin Nirafon Oy:n laskeutumissivuoptimoinnista. Käy tutustumassa esimerkkiin ja saavutettuihin tuloksiin. Jos haluat saada sivustoltasi enemmän liidejä ja konversiota, niin ota yhteyttä ja katsotaan miten me voisimme auttaa!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi