< Takaisin blogiin

04/03/2015

Vkontakte – Sähköinen Markkinointi Venäjällä

Aloitamme tällä postauksella kirjoitusten sarjan, jossa opastamme sinua venäläisen nettimarkkinoinnin saloihin. Sarjan aiheena ovat sosiaalinen media, hakukoneoptimointi ja sisältömarkkinointi. Käsittelemme erityisesti venäläisiä medioita ja palveluita sekä Venäjällä suosittuja kansainvälisiä medioita.

Ei ole mikään salaisuus, että netistä löytyy paljon venäläiseen nettimarkkinointiin liittyvää materiaalia. Kuitenkin suurin osa tiedosta on venäjäksi, mikä voi olla vierasmaalaiselle hankalaa. Englanniksi hakutulokset tuottavat ainoastaan arvioita ja kirjoituksia perusasioista. Lisäksi kirjoitukset on julkaistu vuosi tai jokunen sitten, eikä asiat todennäköisesti pidä nopeasti muuttuvassa nettimaailmassa enää paikkaansa.

Tämän takia päätimme luoda oppaan, joka kokoaa yhteen parhaat tiedossa olevat käytännöt sekä meidän omat vinkkimme ja käytännön ohjeemme.

Toivomme, että tämä Markkinointi venäläisessä nettimediassa -opassarja on informatiivinen ja auttava. Laita kommenttia, jos sinulla on jotakin erityisaiheita, joita haluaisit käsiteltävän oppaan seuraavissa osissa.

Vkontakte

Venäläisestä sosiaalisesta mediasta puhuttaessa Vkontakte on suvereeni ykkösvalinta. Se on koko ajan kasvava ja mikä vielä tärkeämpää meille; laajasti käytetty markkinointityökalu. Joitakin perustietoja:

xxX7YJG
Lisäksi Vkontaktella on erittäin suosittu ja mobiiliystävällinen sovellus puhelimiin.

5bJadLA
Vkontaktessa on kaksi päämarkkinointikeinoa: ryhmät ja julkiset sivut sekä maksetut mainokset. Parhaimmat tulokset saat yhdistämällä nämä. Kolmaskin vaihtoehto on: sosiaaliset pelit.

VK tarjoaa erittäin helppokäyttöiset ohjeet käytettävissä olevista markkinointivaihtoehdoista (http://vk.com/ads). Parasta on aloittaa tutustumalla tuohon linkkiin.

Yhteisöt

Tältä julkinen sivu näyttää Vkontaktessa:

COBao8y

Mitä voit tehdä ilmaiseksi?

Yhteisöt ovat mielettömän suosittuja Vkontaktessa, sillä ihmiset ovat taipuvaisia ryhmäytymään. Myös sukulaisten ja ystävien suositukset vaikuttavat suuresti venäläisen kuluttajan käyttäytymiseen.

Oman sivun luominen on hyvä ensiaskel yrityksesi markkinoinnissa ja asiakaspohjan luomisessa Vkontaktessa. Ryhmän luodaksesi mene My Communities − Create Community.

Hyvä tietää:

  • Yhteisösi ylläpitäjänä pystyt näkemään ryhmäsi demograafiset tiedot, kuten ikä- ja sukupuolijakauman sekä alueellisen jakauman ja heidän käyttäytymisensä palvelussa. Nämä tiedot ovat ensiarvoisen tärkeitä, kun rupeat suunnittelemaan maksettua mainontaa.
  • Myös ryhmäsi jäsenet pystyvät kirjoittamaan ryhmän sivulle. Jos et halua tätä mahdollisuutta kuitenkaan jäsenillesi antaa, asetusta voi vaihtaa kohdasta Community Settings. Tätä on hyvä miettiä heti alussa, sillä sallimalla viestit ryhmäsi seinälle saattaa tulla epätoivottua postia.
  • Ryhmässä julkaistut viestit näkyvät normaaleina päivityksinä uutisvirrassa, joten on erittäin todennäköistä, että ryhmäsi jäsenet näkevät päivityksesi. VK ei suodata päivityksiä, joten julkisten sivujen ja ryhmien viestit näkyvät uutisvirrassa.
  • Vertaile, miltä kilpailijoidesi ryhmät näyttävät. Kilpailijoitasi löydät menemällä ryhmäsi jäsenten profiileihin ja katsomalla, minkä muiden yhteisöjen jäseniä he ovat.

Tässä ovat Facebookin 5 suosituinta julkista sivua:

lpqL0mA

Ja tässä Vkontakten 5 suosituinta yhteisöä:

tnp8xuu
Huomaatko eron? Facebookissa ollaan enemmän julkkisten ja brändien perään, kun Vkontaktessa hauskat ja viihteelliset ilmiöt ovat kärjessä. Viihdytä yleisöäsi, jotta saat pidettyä seuraajiesi mielenkiinnon yllä. Siihe parasta sisältöä ovat hauskat kuvat, joten koita yhdistää niitä myyviin päivityksiisi.

Mistä kannattaa maksaa?

Vkontaktessa on yksi mielenkiintoinen ja toimiva markkinointikeino: mainonta suosituissa yhteisöissä. Kuten aikaisemmin mainitsimme, Vkontaktessa löytyy mieletön määrä yhteisöitä mistä tahansa kiinnotuksen kohteesta. Sinun tehtäväsi on vain valita sellaiset ryhmät, joiden jäsenet saattaisivat olla kiinnostuneita tuotteestasi.

Jokin aika sitten promootioviestien lähettäminen yhteisöihin oli mahdollista vain sivun ylläpitäjän luvalla. Nykyään, kiitos VKcommunity stocks, päivityksiä on helppo lähettää. Tämä palvelu auttaa sinua valitsemaan parhaat ryhmät päivityksillesi, kontrolloimaan prosessia ja jopa ryhmän aktiivisuutta ja kokoa. Tämä vaihtoehto on nyt käytettävissä Vkontaktessa ja sen nimi on Paid post marketplace. Kannattaa testata!

6bd9KNE
Huom! Käyttäessäsi tämän tyyppistä markkinointikeinoa, kannattaa aina pyytää julkaisemaan tekstisi kanssa linkki VK- tai nettisivullesi. Uudelleenjulkaisut ovat vähemmän tehokkaita.

Maksetut mainokset

Vkontaktessa on kehittyneet markkinointityökalut ja järkevästi käytettynä voit saada niiden avulla hyvät tulokset. Paras ero Facebookiin verrattuna ovat paremmat kohdennusvaihtoehdot.

mjw25yt
SJ3NF6J
Esimerkiksi, jos työskentelet turismin ja matkailun parissa, voit määrittää kohderyhmäksi henkilöt, jotka kirjautuvat profiiliinsa esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa ulkomailta. Voitko kuvitella jotain tällaista Facebookissa? Tämänkaltainen rajaus on mahdollinen, sillä Venäjän yksityisyyslait eivät vielä ole niin kehittyneitä.

Kun päätät käyttää VK-mainontaa, suosittelemme ensin tutustumaan käyttöehtoihin. Ne on luettavissa englanniksi, eikä lukeminen vie sinulta varttia kauempaa. Emme siis mene tässä kirjoituksessa sen enempää mainonnan aloittamiseen liittyviin yksityiskohtiin, sillä ne löytyvät tuolta käyttöehdoista. Sen sijaan tarjoamme sinulle käytännön vinkkejä.

Erilaisia maksettuja mainoksia

32oPS5J

  • Bannerit 90×120 pikseliä (pay per impression) – vasemmalla
  • Tekstimainos kuvalla 90×65 pikseliä (pay per click) – oikealla

Begvmjs
Wp15PmI
Vinkki: yritä olla laittamatta PPI:tä ja PPC:tä alemmaksi kuin 40% tai korkeammaksi kuin 20% suositellusta hinnasta. Muista, että hinnat voivat vaihdella Moskovan ja muiden alueiden välillä.

Hyvä tietää:

  • Naiset ostavat miehiä enemmän ja he ostavat myös miehille.
  • Käytä lomat ja juhlat hyödyksesi. Merkitse kalenteriisi kaikki merkittävimmät venäläiset juhlapyhät, joihin tuotteitasi voitaisiin ostaa lahjaksi. Ennen juhlia venäläisillä kohoaa ostoskuume ja he menevät sekaisin. Käytä sitä hyödyksesi!

VK-mainonta on myös B2C-liiketoimintaa harjoittavalle yritykselle ratkaisevaa. VK tarjoaa monia helppokäyttöisiä mahdollisuuksia myös tälle sektorille ja taloudellinen tilanne huomioon ottaen se on myös halpaa.

Seuraavissa kirjoituksissa jatkamme Markkinointi venäläisessä nettimediassa -aiheesta. Kerro ihmeessä, jos sinulla on jotakin kysyttävää tai ehdotuksia tuleviin kirjoituksiin.

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi