< Takaisin blogiin

31/01/2019

Yleisöjen hyödyntäminen hakusanamainonnassa

Yleisöjen hyödyntäminen hakusanamainonnassa

Hakusanamainonta mielletään usein pelkästään avainsanojen avulla kohdennettavaksi mainonnaksi. Avainsanojen lisäksi hakusanamainonnan kohdennuksessa voidaan kuitenkin käyttää myös display-mainonnasta tuttuja yleisöjä.

Yleisöjen avulla hakusanamainonnasta voidaan nimitäin saada paljon enemmän tehoja irti!

Uudelleenmarkkinointiyleisöt hakusanakampanjoissa

Hakusanamainonnassa voidaan hyödyntää uudelleenmarkkinointiyleisöjä. Lyhenne hakusanamainonnan uudelleenmarkkinoinnille on RLSA (Remarketing List for Search Ads).

Käytännössä RSLA mahdollistaa muokatut hintatarjoukset ihmisille, jotka ovat aikaisemmin vierailleet sivustolla. Henkilö, joka on aikaisemmin käynyt sivustolla konvertoituu todennäköisesti paremmin kuin täysin kylmä yleisö.

RSLA:n avulla on mahdollista asettaa korkeammat hintatarjoukset uudelleenmarkkinointiyleisölle, jolloin mainokset sijoittuvat paremmin Googlen mainoshuutokaupassa.

RSLA-yleisölle optimoitu kampanja

Sen lisäksi, että uudelleenmarkkinointiyleisöjä hyödynnetään hintatarjousten optimoinnissa, niin yksi toimiva strategia on rakentaa kokonaan oma kampanja joka on kohdistettu näkymään ainoastaan RSLA-yleisölle.

Puhtaasi RLSA-yleisölle optimoituun kampanjaan voidaan kirjoittaa mainostekstit joiden copyssä on otettu huomioon, että mainoksen näkevät ihmiset ovat aikaisemmin vierailleet sivustolla.

RSLA-yleisölle optimoitujen mainosten lisäksi kampanjassa voidaan hyödyntää myös yleisölle kustomoitua laskeutumissivua. Oletetaan, että yleisöksi on asetettu myyntisivulla vierailleet ja yli 2 minuttia sivustolla viettäneet ihmiset, jotka eivät ole kuitenkaan konvertoituneet ostaviksi asiakkaiksi. Nämä ihmiset ovat siis ilmiselvästi olleet kiinnostuneita yrityksen tuotteesta tai palvelusta, mutta he eivät ole vielä asiakkaita.

Edellä mainittua yleisöä varten voidaan luoda kustomoitu ländäri, joka yhdessä osuvien hakusanamainosten kanssa tuottaa konversiota paremmalla prosentilla kuin kylmälle yleisölle kohdistettu verrokkikampanja.

Ostoaikeissa olevat yleisöt hakusanamainonnassa

Google tarjoaa mainostajien käyttöön huikean määrän erilaisia ostoaikeissa olevia yleisöjä (in-market audiences). Ostoaikeissa oleva yleisö koostuu ihmisistä, jotka ovat lähiaikoina selailleet tietyn kategorian tuotteita tai palveluja netissä.

Alla olevassa kuvassa on ostoaikeissa oleva yleisö järjestelmäkameroille. Yleisöön kuuluvat henkilöt ovat siis viime aikoina etsineet järjestelmäkameroihin liittyvää tietoa netistä.

ostoaikeissa olevat yleisöt

Voi olla, että kameroita myyvälle verkkokaupalle avainsana ”järjestelmäkamera” on liian yleinen ja kallis verrattuna tarkempiin hakusanoihin kuten ”nikon d5300 järjestelmäkamera”, jotka konvertoivat paremmin.

Kun hakusanamainonnan kohdennuksen avuksi otetaan myös ostoaikeissa olevat yleisöt, niin saatetaan huomata, että jotkin aikaisemmin liian geneerisistä avainsananoista saattavatkin osoittautua kannattaviksi kun avainsanakohdennukseen on lisätty ostoaikeissa oleva yleisö.

Ostoaikeissa olevalle yleisölle voidaan asettaa muokatut hintatarjoukset, joiden avulla mainontaa saadaan optimoitua. 

Yleisöjen testaaminen hakusanamainonnassa

Erilaisia yleisöjä voidaan testata ennen niiden varsinaista käyttöönottoa asettamalla yleisö tarkkailutilaan (observation). Tarkkailutila tarkoittaa sitä, että Google alkaa kerätä yleisöön liittyvää dataa mainostilillesi ja kun dataa on kertynyt tarpeeksi, niin voit katsoa kuinka yleisöön kuuluvat ihmiset ovat konvertoituneet, jonka jälkeen voidaan tehdä tilanteeseen sopivat optimointitoimenpiteet.

ostoaikeissa olevat yleisöt observation

Tarvitsetko apua kampanjoiden pystytyksessä ja optimoinnissa?

Autamme mielellämme kaiken kokoisia asiakkaita Google Ads -mainonnan kanssa. Palvelemme tällä hetkellä lukuisia yrityksiä pienistä yhden hengen firmoista aina kansainvälistä liiketoimintaa tekeviin brändeihin.

Keskitymme tulosten saavuttamiseen ja kehitämme mainontaa dataan ja analytiikkaan perustuen. Ota yhteyttä!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi