< Takaisin blogiin

27/11/2017

YouTube-mainonnan hinta

YouTube mainonnan hinta Suomessa

Harvassa ovat ne netin käyttäjät, jotka eivät ole kuulleet YouTubesta. YouTube on netin suosituin videotoistopalvelu ja Googlen jälkeen maailman toiseksi suosituin sivusto. Suosiossa YouTube jättää taakseen muun muassa Facebookin. Joka ikinen minuutti käyttäjät lataavat yli 400 tuntia sisältöä YouTubeen. Suurin osa YouTuben sisällöstä on yksittäisten käyttäjien lataamaa, mutta erilaiset brändit sekä yritykset alkavat myös näkyä YouTubessa yhä enenevässä määrin.

Yhdysvalloissa YouTube uhkaa jo vakavasti television asemaa suosituimpana suoratoistopalveluna. Tutkimusten mukaan YouTuben suosio on myös Suomessa aivan television kannoilla. YouTube tavoittaakin viikossa peräti 2,3 miljoonaa suomalaista.

Miksi YouTube-mainonta on kustannuskilpailukyvyltään aivan ylivertaista muihin suoratoistopalveluihin verrattuna?

  • Mainostaja maksaa ainoastaan silloin kun katsoja katsoo mainosvideota yli 30 sekuntia tai klikkaa mainoksesta mainostajan sivulle.
  • Yksi katselukerta maksaa mainostajalle halvimmillaan 0,01€
  • Mainontaa voidaan optimoida ja kohdentaa tarkasti
  • Videot jäävät YouTubeen keräämään katsojia senkin jälkeen kun maksettu mainonta on jo ohi

Perinteisessä mediassa mainontaa tehneelle YouTube-mainonnan hinta, mahdollisuudet ja ehdot saattavat kuulostaa positiivisessa mielessä uskomattomilta ja sitä ne oikeastaan ovatkin. Voidaankin sanoa, että YouTube-mainonta on mainostajalle erinomaisen riskitön mainosmuoto, koska jos henkilö ei halua katsoa mainosta ja sulkee sen ennen kuin 30 sekuntia on kulunut, niin mainostajan rahat säästyvät. Muihin suoratoistopalveluihin verrattuna mainostaja voi YouTubessa tehdä kaikki tarvittavat muutokset salamannopeasti. Mainonnan keskeytys, budjetin nosto ja muut muokkaukset onnistuvat muutamalla klikkauksella.

Kuinka saimme asiakkaamme YouTube mainosvideolle yli 300 000 katselukertaa vähän yli sentin kappalehintaan?

Käynnistimme toukokuussa 2017 asiakkaallemme uuden YouTube mainoskampanjan. Kampanjan tavoitteena oli tavoittaa mahdollisimman monta kohderyhmään kuuluvaa suomalaista ja tehdä samalla asiakkaamme uutta palvelukonseptia tutuksi suurelle yleisölle.

YouTUbe mainonta (Google AdWords hinta)

Koska kyseessä oli varsin laajalle kohderyhmälle soveltuva palvelu, niin testasimme alussa lukuisia eri kohdeyleisöjä, aihepiirejä sekä avainsanakohdistuksia. Kampanja lähti mukavasti käyntiin ja varsin pian näimme mitkä kohderyhmät tuottivat parhaita tuloksia. Mainonnan tulokset saimme nostettua ylös ja kustannukset alas oikeaoppisella mainonnan optimoinnilla.

YouTube-mainonnassa voidaan optimoida mm.

  • Kiinnostuksen kohteet
  • Aiheet
  • Avainsanat
  • Ikä, sukupuoli ja perhetilanne
  • Viikonpäivät ja kellonajat
  • Maantieteellinen kohdistus

Kesällä heinä-elokuussa kampanja saavutti jo satatuhatta katsojaa kuukaudessa, jonka jälkeen budjettia lähdettiin laskemaan sillä kyseisellä mainosvideolla oli tavoitettu jo merkittävä osa kohderyhmästä Suomessa. Yhteensä mainosvideo on saavuttanut yli 330000 katselukertaa noin 4660€ mainosbudjetilla. Keskimäärin yksi katselukerta on tullut maksamaan 0,014€.

Paljonko YouTube-mainonta maksaa ja kenelle se sopii?

YouTube-mainonta on tällä hetkellä suuri mahdollisuus kaikenkokoisille yrityksille, jotka haluavat tavoittaa potentiaalisia asiakkaita videomainosten avulla, mutta eivät halua tai pysty panostamaan perinteisiin medioihin. YouTube-mainonnassa mainosbudjetti voi yhtä hyvin olla 50€ tai 50000€. Suomessa YouTube-mainoksen hinta on alasta riippuen yleensä 0,01€ – 0,05€ katselukertaa kohden. Mikäli mainostajalta löytyy jo valmiiksi mainontaan sopivia videoita, niin YouTube-mainonta kannattaa ehdottomasti testata. Lisätietoja YouTube-mainonnasta löytyy YouTuben ja Google AdWordsin sivuilta.

Tarvitsetko apua YouTube-mainonnan kampanjasuunnitteluun ja optimointiin?

Olemme toteuttaneet menestyksellisiä YouTube mainoskampanjoita kaikenkokoisille yrityksille Suomessa. Lisäksi olemme tehneet YouTube-mainontaa Suomen ulkopuolella kaikilla mantereilla paitsi Australiassa ja Etelämantereella. Mikäli tarvitset apua YouTube-mainonnan aloituksessa, kampanjasuunnittelussa sekä mainonnan optimoinnissa, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Oletko hankkimassa yrityksellesi kotisivuja?

Keräsimme tärkeimmät asiat, joita kannattaa ottaa huomioon uusia sivuja hankkiessa. Voit itse peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat kotisivujen ostajan oppaan ilmaiseksi